Sunday, February 10, 2013

# KesabaranItuPerlu

Assalamualaikum..
~TRUTH~
    Innallaha Ma'asSobiriin.. :) ... Sesungguhnya.. Allah bersama dengan mereka yang bersabar.. Oleh yang demikian.. Bersabarlah sahabat2 ku sekalian.. Okkayy.. Maybe aku tak alami apa yang hampa rasa.. But know this.. Aku sayang budak batch aku !

     Well, without kita semua yang ada masa kita mula2 masuk dulu.. Mustahil kita adalah kita yang gempak sekarang ni.. Ukhuwah antara kita maybe tak nampak ketara.. Tapi aku yakin antara kita terbina satu hubungan yang sgt utuh..

    Tak percaya? Kalau tak.. Masakan masa kita form 1 dulu result batch kita 2nd Inter-MRSM? Dan tahun lepas punya result pon gempak jugak.. Kan? Mustahil kita tak boleh buat untuk PMR tahun ni.. Aku yakin kita semua boleh buat.. Walaupun setiap antara kita ada kelemahan.. Namun yang paling penting adalah.. Setiap antara kita ada potensi tersendiri..
~Kan..?~
     Kan? Kita satu batch yang sangat united.. Aku harap lepas ni.. Semua yang rasanya tak elok.. Tak perlu ikut.. Yang rsa baik dan bagus tu contohilah.. Kan? Kan? Kan? Hermm.. Pasal musibah bala yang sedang melanda sekarang ni.. Kita hanya doakan yang terbaik untuk kawan2 kita.. In shaa Allah :) Masih belum terlambat !

     Benda tak confirm lagi.. Usaha yang kita ada sekarang, hanyalah berdoa.. Kalau ada cara lain.. Boleh usahakan asalkan benda tu rujuk dulu mana2 yang patut.. Jangan buat ikut sedap hati aje.. Kang salah jalan, semua benda tak jadi.. Silap2 jadi lagi teruk..

      Kita teruskan usaha kita selama ni.. Buktikan yang kita boleh ! Kan? Huhuhuh.. Sapa tak sedih bila benda camni jadi.. Just ini dugaan Allah kat kita.. Doa , doa dan terus berdoa untuk kawan2 batch kita.. Harap tak perlu jadi apa2 lah kan? :)
~Love-the-moments~
     Sekian, may peace be upon you! :)

#batch.kita.batch.tergempak! <3
   syg.ampa.smua.! <3

Sunday, February 3, 2013

# MenarikMingguIni ! Q_Q

   Assalamualaikum! HAHA, gmbaq kat atas tu gmbaq msa aku jadi helpers masa Pendaftaran Form 1 sesi 2013 hari tu.. Tgh rehat blkg gerai Homeroom Syahir.. Lepak sat atas moto Ust. Mursyid.. Legend woo moto nehh.. HAHA.. Aku tak update pon kan psal Registration bebudak tu en? HAHA.. Malas! Herm.. Sebelum bebudak KB balik cuti.. Kan sambutan Maulid Nabi? So, ada aktiviti Busana Muslimah pada petang itu.. Hasya Kamalin ::model.304:: Ni ada gmbaq kami stu kelas.. :D

      Tak jadi model, amek gambaq gn model pon boleeyyhh lahhh.. Wakakakka
~Berdiri depan dari kiri: Sarah,Afiqah,Wanie,Hasya,Aku,Kaklong
Duduk belakang dari kiri: Mun,Azah,Alya,Abby,Wan,Aisyah,Sapie~
    Okkayy.. Last aku update kan msa seminggu sebelum Cuti Thaipusam tu kan? Yang hakikatnya masa cuti tu aku tak balik.. Alhamdulillah la homework xdak la bertimbun sgt lepas cuti tu.. Yes ! Bangga seh! :D Orait.. Sepanjang penetapan aku kat maktab tu dgn hanya 4 org student aspuri.. Perghh ! Sumpah BEST GILAA !! Maktab aman tanpa kesemakan dan kebisingan.. Tambah2 dalam surau.. Baru rsa mcm dok lam surau.. Kalau tak? Dah macam market !

      Then.. ada la something happen.. Mbuatkan aku agak frust masa hari sabtu tu.. Mmg la.. Sapa xfrust do.. Xpa la.. Aku malas nk heboh benda ni.. SEMAK ! Nyampah kot org cemtu..  Huhu.. Abaikan.. Huhuhuhuhuh.. Dan jugak.. Ada lagi benda yg tersangatlah memBAHAGIAkan aku.. Hik !

     Apekah itu? :P LOL ! Well, certain tau yg aq ada admirer seseorang neh.. Wakakaka.. Haish.. Aku xleh blah btoi ar.. Mmg time tu aku brani ckp.. Seronok sampai berguling2.. Wakakakaka.. Adeh.. Angau teruk aku neh ! >.< Hikhik ! Tamau crita lebih2.. SEGAN ! :P

      Then.. Dalam minggu ni.. Ada la ustad ustazah baru mendaftarkan diri.. Aku pon xsempat kenai smua lg..  Baru kenai 2 org dari ramai2.. Sorg tu Ustad Aidin kot nma dy.. Tinggi gila ! HAHA.. And lagi sorg aku kenai sebab dia ajaq kelas Tajwid kami hari Jumaat malam Sabtu harii tu.. Nama? Ustad Syauqi ! :D .. Bapakk arr.. Siyes klau ampa tgk muka dia, mmg xcaya ar dia da nk dekat 26.. Tapi mmg still muda lagi la.. 

    Skali pandang mcm student jer do.. Kecik ! Plus one more , C.O.M.E.L G.I.L.A ! Hahah ! Siyes xleh blah kot masa mula2 dia masuk kelas.. Muka malu2 jep en.. Dah tu.. Mula kami dok nyakat dia tanya macam2.. Baru la nmpk dia mcm leh masuk gn kami.. Wakakaka..

     Herm.. Kemarin.. Aku pegi tolong Cikgu Nasroh kemas tempat dia.. Dah xlama ja lg due dia.. So, tempat dia kat JSS tu nnti ada cikgu ganti akn guna .. So, dengan penuh semangat aku angkat kotak tu.. Angkat kotak ni.. Usung plastik tu.. Plastik ni.. HAHA, cikgu siap blanja kami makan lagi.. Nyam! Then, ustazah Sharifah came ! Herm.. Join sesi beliau berguru dalam JSS.. Kekekeke.. Asyik kena usik gn aku ja ustazah en? Huhuhu.. Aku try nk kurangkan tahap ke'nakal'an aku yg asek ngusik ustazah Sharifah.. HAHA.. Kalau boleh laa.. :P

     HAHA.. Herm.. Petang tu.. Aku pegi kelas.. Kononnya nk siapkan keja skolah yg bertimbun ! Then apa yg aku buat? Just siapkan copy essay ja der ?! Pergh ! Ngeri aku ! Apa yg aku buat selebihnya? Melepak gn Norhazwani bt Hilmi kat kelas... Wakakaka.. Bygkan.. Aku pegi kelas lepas zohor.. Smpai 1830 hrs! Bapak lama.. Haishh.. Ngarot jer Wanie.. Merepek tak tentu hala.. Layan jer la.. Kang 'krik krik' kesian pulakk.. hohoho.. Ceyhh.. Tarakk aih.. Best gila leh lepak gn hang Wanie oii.. Thanks la melayan keGILAan aku semalam.. Wakakakaka..

     That's all la kot.. Kbye! xD Assalamualaikum and may peace be upon you ! xD