Thursday, March 28, 2013

#KerjaKursusSejarah.Rempeyek!

Assalamualaikum warahmatullah !

      Yeah, hari ni nampak tujuan nak update blog aku nieh.. Sebab? HAHA, hari ni baru start buat KKS ngn KKG.. Wakakka, KKG aku dah ada peta daerah SPU.. Thanks to Zulaikha Irdina bt Zakuan. :) Hehe. Also penghargaan dah siap. Atas permintaan cikgu. Wakkaka..

      KKS ? Baru je buat penghargaan, nak print Cover tu nanti lah.. Thanks Pajel for the KKS Cover. Yang paling penting? Aku dah siap for sumber! Kehkehkeh.. Meaning, elemen 1.. Tapi belum siap sepenuhnya la.. Bahan untuk siapkan tu la dah siap.. Hehehe... How? Dah interview bonda kepada Siti Nur Syafiqah :D
Hik! Mekasehh makcik! Walaupun muka malu2 segan2 nak ditemubual.. Xpa makcik.. Xpa.. Janji ada bukti ! <3 Makcik terbaek ah! ^^,)
:: Rempeyek! ::
~BersamaOrangSumber~
~AntaraBahan2UntukRempeyek~
~BuktiDiKawasanKajian~
       Okayy, siyes semalam aku tido pon pukol 3.. So, tak heran lah aku ngntok mse kat lbry td.. Huhuh.. But, dari sampai2 tu sampai pkol 1230.. Aku xleh nak rsa ngntok lgsung.. Why? Sebab Kucai lah..! (_ _") Suka sangat cari psai ngn aku.. Sumpah aku xlarat nak gelak! Dah la dlm libry.. Pergh.. Seb bek librarian xmai halau kami.. Woohoo! .. Kucai.Bajet! :D  (^_^)v
~Amirul.Khusairi~
        Well, he went back at about 1245 camtu la.. Then aku ngn Siti sambung buat keja sampai lah 1330.. Baru mek Qilah ngn Mimi ni nak sampai.. Haish! Serr.. Pkol 1420 pegi semayang n makan.. Pkol 1530 sambung buat kejaa.. Punyala merepek xtentu hala.. Almaklumlah.. Budak2 last batch PMR release tensyen sambil cuba sedaya upaya nak siapkan hw! Wakakka..

      Jalan kaki balik from library lebih kurang pukol 1700 cmtu.. Then, sampai je depan umah Siti , snap sikit2 gmba :) HAHA, why? Rindu2 nnti leh la ushar2.. Kenangan buat KKS .. Wakakaka.. KKS pon nak ada kenangan ka? Tak perlu kowt.. Kenangan antara kami ja penting.. Hahaha.. Agak kejam di situ! Well, whatever lahh..
~Tiga.Dara.Pingitan.~LOL !~
       HAHA, dah abes interview bagaii.. Makan2 sikit kat umah Siti.. Then, what? Abah mai amek lha.. Kebetulan Abah otw nak pegi keje lalu depan laluan umah Siti, malas nak tunggu Abah balik keje.. Ape lagi? To the KILANG! :D Weeee.. Rindu gilaa :D Snap sikit lah.. Alang2 dah bawak cam.. Kekekeke..
~Daddy! <3 ~
    Sekian sajerrr.. Buhbyee! May peace be upon you! Assalamualaikum!! :D




Sunday, March 24, 2013

#HasiL.xTvt.Week! :D

Assalamualaikum warahmatullah !

      Hai hai dannn HAI ! Huh.. Lama nya xupdate ! Sampai xtau nak tulis apa dah.. Hhuhu.. Herm.. Entry terakhir aku adalah pasal minggu xtvt sem 1 kan? Bagaimanakah endingnya? ? ? ? Jeng jeng jenggg ! Harapan untuk Zamrud kembali naik takhta juara.. Ishk2.. Tidak kesampaian.. In shaa Allah tahun depan usaha lagi.. :'(

      Penutup sukan hari Khamis.. Aku join perbarisan.. Kawat, smua org ckp kemaih gila ah.. Tapi? Dressing.. Sumpah sakai.. Huhuhuhuh.. Aku pon tak expect camtu.. Igtkan gempak sgt dah dressing kami.. Wuuhuhu.. Dengan selempang tak jadinya.. Ikat kain kat lutut la siku la.. Sabaq jer lha.. -,-

Jumaat pulak.. MasterChef Homeroom ! :) Saat2 indah terakhir bersama adik HR yang kini telah berpindah ke MRSM Gerik.. Hanif Shahiran.. huhuh.. Well, agak ntahapa2 HR aku masak.. Yang style nya.. Sedap dimakan in the end of the day.. HAHA, Ayam masak kunyit? Ayam goreng? Ayam masak Kicap Bo Dal.. Waakkaka.. Oh and lagi satu.. Ayam yang kami dapat tu Mubarak yang sembelih.. hehehe.. Mmg xtvt sembelih sendiri.. Some snaps!
~Sarah.Azah.Mun~
~Homeroom.Opal~
~Mubarak.And.The.Ayam~ o.O
~Hanif.Shahiran.~
~Taqi.Hanif.~
~Taqi... ~.~::
        And, masa hari Khamis pulak.. Ade Pertandingan Hafazan antara 3MRSM Ulul Albab :) Mrsm Gmc conquer SEMUA hadiah kecuali tempat ke-3 Lelaki dapat kat Kamil Mrsm KB :) Bangga kot.. Budak kelas aku :D Heheheh.. Lepas Majlis tu.. Ada Karnival Muamalat pulak.. Jualan by Aras... :) Haha,, Untung siyes banyak gila.. Alhamdulillah..

       Actually aku terlibat dengan jualan.. But last minit Ustad Anuar offer aku jadi assistant dy.. So, aku pon jadi la assistant beliau.. Hari ni jugak aku jumpak balik ngn Ustad Hanan.. HR aku yg kena pindah MRSM Kota Putra.. :'( .. Sedih2.. Tapi alhamdulillah la dapat jugak jumpa beliau dah zaujah tercinta.. Ehehe.. Tak lama lagi jadi Papa dah ust Hanan ni.. :) .. Ending untuk xTvt week sem 1 2013 sgt memorable memories buat aku.. Shots taken :)
~Juri 3 Mrsm :: Kb, Kp, Gmc ~
~Dua.Sahabat.. Ust Hafis ex-Kb :) ~
~Ust Kifli,Ust Hanan,KakSyamim.n.Me :)~
~Gerai.Aras.Aku! ~
~Ust Dinie.Ust Anuar~
~Nasyid.spontan.from.group.volley.MaktabMahmudKulim~
~Al-Afghan, nasyid f2~ LOL !
         Tersgtlah nostalgic.. Ceyhhwah! HAHA.. Harap tahun depan stay KB lagi.. Hehe, kenang daku dalam doamu.. Maybe akn ada lagi update sbb aku cuti smpy 31/3 ni.. :D .. Orait.. Siap2 nk balik kampung! Bye , n may peace be upon you !
Assalamualaikum ! :D

Sunday, March 3, 2013

#SayByeBye.. :'(

Assalamualaikum warahmatullahh.. :'(

         Keputusan telah pun dikeluarkan.. Well, kami smua kena terima kenyataan yang mereka bukan lagi pelajar MRSM KB :'( .. Sedih tetap sedih.. Namun perjalanan kami yang masih di sini still perlu diteruskan.. Ya Allah.. Bantulah kami ! :/
 
         Ketiadaan mereka agak terasa.. Walaupun aku xrapat sangat dengan majority depa yang kena tu.. Tapi salah sorang mereka adalah budak HR aku.. :'( Tak sempat pon buat perjumpaan HR secara rasmi lagi gn dy skali tahun ni.. Md. Anep ! :( Hanif Md Shahiran...
~Budak.Paling.Bajet.Macho.. :'(~
     Dan jugak.. salah sorang budak kelas aku.. Hazrul Naim.. Mentor BM 304.. Huhuhu.. Lepas ni sapa la nak ganti dia.. :'( Wuhuhuhu..
~Taiko!~
For the first time of my life.. Ada sorang budak laki cakap aku "hensem" ? Damn funny..! Perli siyes xagak2 langsung.. Tapi benda tu aku igt smpay skrg.. Lawak kot Amin! :'(
~Zainal.Amin.303~
Faisal Hasif bin Ishak.. Dulu siyes aku tensyen gila gn hang.. Tapi nak wat cmna en? Dh smpai masa hang pergi.. #ceyhhh..ayat!# Yer la.. sedih kot.. :'( Aku xrapat pon gn dy actually.. But still, dy kawan aku :)
~Pejal.303.ex.104~
          Well, ada lagi 4 org budak batch aku.. They were, Yukh, Pak Ya, Chaet, and Hadi Malek.. Chaet was my classmate.. Ex-104.. Sama mcm Pejal.. Yeah.. They are good frends :) .. As for the other three.. Aku rasa xpernah sembang pon gn diorang.. Haha... But like I said.. They are still one of us no matter what happens..  And this is Shahir Shahabuddin :)
~Chaet~

      Dan jugak aku doakan.. Semoga Allah tunjukkan segala kebenaran.. Supaya kawan2 aku ni dapat stay kat sini.. Kami 1st Batch Ulul Albab Kepala Batas.. :D .. Forever United! In shaa Allah ! :( Ukhwah fillah In shaa Allah :D