Saturday, May 25, 2013

#Semester.Satu.Holidayy!

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh!

       Well, jeng jeng jeng!! Dah start cuti sejak Khamis haritu.. Cuti 2 minggu der! Ngeh3.. Well, orang start cuti awal.. Aku lambat sikit lah... Huhuhuh.. Why? Orang balik siang.. Aku balik malam ! Wakaka.. Nak wat cenna... Abah keja.. So balik lambat sikit lah.. Sikit la pkol 9:30 baru balik.. Seb bek ada WiFi kat waqaf depan Vending tu.. Layan la jugakk..

       Balik umah... Tak tau nak buat apa.. Online sat.. Pastu tringat Ust Zaher suruh update blog UA.. Jemput masuk >> mrsmkbatas-ululalbab.blogspot.com .. Herm.. Masukkan gmbaq event2 MasterChef.. Majlis Hafazan, Karnival Muamalat.. And Liga UA baru2 ni sblm exam..

        2 minggu sblm cuti ni.. My final sem 1 exam.. Perghhh.. (_ _") .. Bayangkan sampai demam2 aku amik exam weh?! Ngeri campoq cuak punya pasai.. Dari minggu sblm exam.. Sampai la skrg dok ada lagi sikit2 demam2.. Batuk xbrapa nak reda lagi.. Muehehehe.. Strepsil pon xjalan ~ Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ~

       Dan seperti biasa kalau dah cuti pon 2 minggu.. Homework pon haruslah berminggu2 jugak! Waaaaaaa! Xpa la.. Bagi aku handout2 tu xbyk sgt pon.. Yg byknya karangan BM.. Plus homework hafazan drpd ustad tasmi' terbaekk aku.. Ustad Aidin.. Doa2 la aku dapat menyiapkan diri untuk tasmi' bukak cuti ni.. Byk wo! Ngeh4..

      And for this holiday's gatherings.. Maybe buat hari Khamis ni kott.. Mimi ngn Siti aku xkesah sgt.. InsyaAllah sampai punya budak2 tu..  As for Aqilah and Tasya ni yg aku pening sikit.. Huhuhu.. Cukup payah ah nak jumpakk.. Huaaaaaaaaaaaaaaaa .. Tolong la mai wehh.. Lama xjumpak tau!

~Mood.Sekarang~

     

Sunday, May 19, 2013

#Ukhwah.Fillah

Assalamualaikum warahmatullah ..

    Baru-baru ni.. Aku mula tertarik dengan karya2 Hilal Asyraf.. Karya ilmiah yang amat menarik perhatian bagi aku yang jahil ini.. Mula berjinak2 dgn karya dan dakwah islamiyah yang diterapkan dengan santai.. Amat-amat menarik minat aku.. Tambah2 pulak dgn spesis aku yang agak memilih kalau bab bahan bacaan ni.. Huehuehue..

     Bermula dengan buku VT .. Kemudian aku baca Matahari.. Lepas tu Remaja Mulia.. and latest..  Sinergi.. Dalam 4 buku tu.. Aku paling tertarik dengan Sinergi.. Cerita sambungan untuk buku Remaja Mulia.. Irfan Hakimi dan Rasyid Zakwan.. Terjalinnya ukhwah atas dasar keimanan..

     Dari situ aku ambil iktibar.. Selemah2 ukhwah.. Adalah bersangka baik dan berlapang dada.. Yes, aku ada kawan baik.. Aku harap aku dapat rasai apa yg Irfan Hakimi dan Rasyid Zakwan rasa.. Kemanisan ukhwah berlandaskan keimanan.. Moga2 tercapai hasrat aku itu dgn kawan baik aku sorg tu.. Aku syg kawan aku :)

     Dan bila aku sayang seseorang tu.. InsyaAllah xdak sebab lain melainkan kerana Allah.. Allah yang menentukan pertemuan.. Menentukan perpisahan.. Maka bila setiap pertemuan ada perpisahan.. Aku doakan ukhwah aku dgn orang2 yang aku sayang hanya terpisah saat terpisahnya roh aku dari jasad aku.. Dan bertemu semula di Akhirat kelak..

      Tak silap aku.. Sabda Rasulullah SallallahuAlaihiWassalam.. Seseorang itu akan dibangkitkan bersama orang2 yang dia sayang di akhirat kelak.. InsyaAllah.. Dan insyaAllah orang yang paling aku sayang.. Dia kekasih Allah :) Juga keluarga dan sahabat2 :)

      Dan juga.. Info baru buat aku..Apa salah kalau aku share kan? Hehehe.. Kalau kita doakan orang tu.. Tapi orang tu xtau.. Maka lebih makbul.. Sama jugak kalau kita buat baik.. Usaha sembunyikan.. Biar orang tak tahu drpd orang tahu.. Kan? :) Bersahabat dan berkasih sayang sesama insan kerana Allah lebih afdal :) Aku sayang kawan2 aku..

      Dan di sini.. Saja nak introduce kawan2 rapat aku kat MRSM Kepala Batas.. Noor Amirah binti Nornizam.. 12/8 *KakLong* .. Norhazwani binti Hilmi.. 23/7 *Hazwani* .. Nur Izza Natasya binti Azmin.. 21/12 *Tasya* .. Aku sayang hmpa smua :) Uhibbukunna Fillah :) Hehehe.. Semoga kita berjaya sama2 dunia dan akhirat.. InsyaAllah..


#exam final sem xabis lagi.. doakan daku! :D
Assalamualaikum ! (>.<")

   

Sunday, May 5, 2013

#Baby.Niece!

Assalamualaikum warahmatullah.. :)

      Well .. Disebabkan mata aku tercerah sampai skrg.. Saja nak update pasal my recently born niece :D A baby girl.. Named Dhia Hana :) Comel tauu.. Well.. Aku xde experience jage baby.. Plus aku xde adik pon.. Adik yang ada cuma kucing.. Tu pon dah arwah.. Huhu.. Sadis~

       Memandangkan keadaannya begitu.. Aku xde la nak main sangat ngn dy.. Lagipon.. Dy kecik sgt.. Aku nk pegang pon takot2 je.. Siyes aku xpenah dukung2 baby kecik2 ni.. o.O.. Pengalaman jadi babysitter walaupun sat2 ja dok tolong tengok2..

      Just harap readers blog aku doakan Baby Hana.. Dy kene kuning.. Dah surut lah sikit.. But still ade.. Prayers from you are very appreciated! May Allah bless all of you! :D Here are her pics.. Dhia Hana binti Muhamad Nazri . 26th April 2013 :D
~Comel.Tak.Saye?~
::Dhia.Hana:: <3