Thursday, November 14, 2013

#Nasyid

Assalamualaikum warahmatullah !

       Heheii readers blog ini sekalian ! Ahaha, ntahape-2 dah . Hermm.. See the tajuk? NASYID . Haha , diri ini amat meminati nasyid , walaupun dulu zaman-2 jahil pernah tak minat nasyid langsung . Haha , ini lebih kurang nak cerita sejarah aku minat nasyid lah . :P Kalau rasa tak best , takyah baca pon xpa , tak penting pon :D

       Mula addicted dengan nasyid since 2012 , the first time jumpa UNIC depan-2 .. Eherm , diorang datang maktab xD At first actually teradmire Ust Fakhrul . Ahha , yang hensem-2 tuu , wakakak . Okay-2 stop the topic . Herm, so , now aku memang up to date dengan lagu-2 unic . Soooo unique u kno' !

        And then aku mula selongkar YouTube . Macam-2 aku jumpa .. Amar, Hafiz Hamidun, Inteam, Brothers, Durrani etc . But aku tak la obses or something like that .. Nyanyi? Muahaha , tu mesti lha , blooded kot ! Lalala , cuma ditakdirkan suara aku xcukup sedap kot untuk bernasyid. Better lah , suara pompuan kan aurat ? Not aurat actually , suara pompuan bleh mendatangkan fitnah , so kena jaga lah. Panjang jugak nak cer bab suara pompuan ni , y'all rujuk ust2 or ustzh2 untuk lebih pencerahan ea?

         Yes, aku karok je lagu nasyid ngan member2 aku .. Well, kat maktab ada team nasyid for pompuan .. And , aku tak de rezeki nak join .. Mula-2 frust gak ah , but then , ada member said , " Ada hikmah untuk enti , allah dah tentukan yang lebih baik " Hewhew , sentap gak mula-2 , then blajaq ah weh terima dengan redha . Not that hard actually , cause aku ada something yang menyenangkan untuk aku terima anything with open arms.. Haha , susah tu ade , but just pandai-2 la manage kan?

       Tutup bab tu , continue on now . HAHA , okayy , aku skrg tgh addicted dengan lagu baru UNIC . TajuK? Bintang Syurga :D And feat Raqib Majid . Tak kenal pon beliau siapa >.< Muehehe . But still , lagu ni sangat catchyy ~ :P Nak share lyrics boleh? hewhew . Sukati aku lha , blog aku :P Lewls. Nak tgk official vid ? Tekan Sini

(Raqib)
Biar darah jadi baja,
Biar tulangku jadi tonggaknya,
Islam tetap di puncak,
Biar imanku terus melonjak,
Aku tega, aku rela,
Sekalipun aku dihenyak

(Fakhrul)
Burung-burung hijau terbang,
Rohku tenang melayang,
Syurga firdausi menungguku datang,
Bidadari pun tersenyum,
Merindu cumbu harum,
Di saat cinta mekarku bercantum

(Bazli)
Pergiku tak kembali
Kerana memburu nikmat syurgawi,
Itulah yang hakiki,
Itu yang abadi,
Dan kutidak mati,
Bahkan hidup dengan rezki Ilahi

(Fazli)
Kejayaan, kebahagiaan,
Bintang syuhada yang dirindukan

(Raqib)
Datang, datanglah wahai syahid,
Dambaan mujahid,
Aku relakan sakit yang sedikit,
Dari tahanan sementara,
Biar aku nestapa,
Demi bahagia untuk selamanya .. <3

No comments:

Post a Comment

Kata2 hikmat dari anda???