Sunday, December 8, 2013

#Ikatan

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh !

   Jyeaahhh , I'm back ! Hermm .. Just wanna talk 'bout an event happened today .. An engagement .. A daughter of my mother's friend . BestFriend actually .. Well , she's only 18 years old ! Yeah , tahun lepas baru habis SPM .. Kakak pon belum lagii .. Wuuu ...

     Haha , I was a bit awkward at first.. Ye lah , lama-2 skali jumpa , dia yang tegur aku dulu masa mula-2 sampai tuu .. Ahaha , masa tu baru nak makan nasik .. Tiba-2 je rase ade orang sentuh bahu dari belakang .. Hewhew , nasib baik tak terkejut woo >.< Hehehhh ..

     Sekali wa terkejut woo .. Hahah , jari da berinai bagaii :D Lawoo :D Hewhew .. Takpelah , then aku makan dulu .. Dia ajak aku naik kat rumah dia .. Nak amik gmbaq sikit .. Alang-2 aku bawak cam aku en .. Hewhew .. Habis makan , aku pun naik ah .. Wuu , setting bilik .. Cadar kaler pink ! :3 Wakaka , baju dia purple .. Cantek laa walaupun simple :D Suka suka suka !

    Hehehh , aku semangat lebih plak . Bukan aku yang nak tunang pon .. Wakaka .. Ntahape hape en .. >.< Oookay .. Back to da story .. Memulakan aktiviti sebagai fotografer tak bertauliah .. Aku bukan pro pon .. Sebab terasa ngn gmbaq ni >>

Photo
Sakainya . (_ _") Herhh..
     Hewhew , kesian kat aku .. Terasa terok tauu .. Samakah aku dengan encik monyet di atas ? Hadoii . Sedih wal sadis .. Kan ? Huhuhuhuh .. So , aku pon amek jer lah gmba beliau .. Dengan berbekal kan effect sedia ada dalam dslr milikku .. Herm , boleh-2 laa .. Nnti dia kawen , dia jemput aku ambil gmbaq lagi tauu .. Hahaaa , terharu okayy !

      And tadi , masa dok tunggu beliau touch up sikit-2 kan , haha . Okay , nak gelak sat .. Hahah , ok ok . Sikit-2 cukup .. Banyak gelak , nanti hati gelap tauu uolls :D Ingat tuu , gelak biaq pada-2 :P Hermm , apa yang aku gelak tiba-2 ni ? Ehhem , cenggini .. Masa dok tunggu beliau touch up sikit tuu , nak kata macam bestfriend dia la , pengapit dia maybe .. Hewhew , called me "Kakak" . Mannn , I was like , "Whattaaa .. ?? " Haha , tua sangat kah akuu ? Hari tu dah kena masa kat klinik , masa tolong niaga pasar malam . Tapi yang paling terok masa kat klinik ahh ..

      Yolahh , ade ke patot aku dikatekan anak kepada Tok aku ? Wehh , cucu laa .. Huaa , sedey woo macam nii .. Yang kawan dia tu sorang lagi umo 20 pon pgil aku kak . Bila aku ngadu kat Mama , then she said this " Bangga la sikit , orang pgil kak , so hang tak kena bulii . " Haaa , ya lah sngat .. Tapi , kalau btol bagos jgak en ? >.< Wakakakaka .. Aminnn , ada hikmah insyaAllah .

Photo: Hewhew :3
Congrats Diela :)
Photo: Fokus kat cencen beliau ea ? Hewhew :D
Both were taken by mee ;) Haaa , cewi dak ? Bwek , aku punya pasai lhaa :P Haha ~
      Haha , okaylah sikit-2 , nak letak gmbaq budak hat btunang dah tuu . Okay , bukan budakk :P Beliau :P Hahhaha , ok ok ok . Esok aku nak balik maktab , pi lepaih rindu .. Jadi helpers interview budak-2 ua f1 tahun depan .. Moga dipermudahkan segala urusan tahun ni insyaAllah , doakan aku ea readers terchenta semuaa <3 Hewhew .

Assalamualaikum !

No comments:

Post a Comment

Kata2 hikmat dari anda???