Sunday, March 23, 2014

#CutiMidSem12014

Assalamualaikum warahmatullah .

      Salam bloggers skalian ! :D Well , setelah lama dibiarkan berhabuk sedemikian rupa alkisah blog ku ini .. Tetiba rasa nak berkata-2 dan mencurah rasa pulak ! :D Herm .. Nampaknya , masih belum ada post untuk tahun 2014 ni .. Post newyear pun dah tak buat macam last year .. Ntah , tetiba rasa malas nak menghapdet blog aku nihh . Maaplha kepada silent readers aku (: Mesti tertanya-2 , what happened to me this wonderful 2014 kan ?

       Bismillah (:

       Setelah berjaya merangkul kecemerlangan 9A PMR 2013 yang lalu .. Maka dengan yakin dan optimisnya aku , menyambung pelajaran aku di MRSM Kepala Batas . (: Alhamdulillah . Bermula pada 6 Januari , aku masuk sbg pelajar pra-tingkatan 4 mengikuti program KIKS . Kemahiran Insaniah Kemahiran Subjek . For a MONTH ! Jyeah , dalam prog tu , so many things happened . And yes , it does left some memories to be remembered all my life .

        Antara yang berlaku dalam KIKS , yang paling diingati adalah , Drama (: My class won 2nd place (: If I'm not mistaken lha , 2nd ke 3rd entah . Tapi top 3 ^_^ . Aku ? Cer teka aku dapat watak apa ? Hahaha , Marjina , kembaq kepada Marjini .. Pembantu rumah Bo , Kassim Baba . Ehh , ye ke ? Ntah . Dah lupa . Hahah .. Many else such as , sambutan maulidurrasul , xtvt for science yang Science Research Skills tu bagai .. Haha .

         And the most sorrowful thing happened was , the last day of KIKS , which was , Closing ceremony of it , was also , the last moment we spent together with Nur Hidayah binti Sapri . She left us by the next day , that Saturday . We escorted her till the guardhouse . The boys as well were there infront of the aspuri , sending her farewell .
HidayahSapri, I miss you . We 403 Daebakians miss you :*
Memories of Drama Team 403 Daebak ! :D
       Well , I hope she's fine there .. And may all your wishes come true dear (:

        And the story continues , after KIKS . The day where my friends all register themselves as official students of Form 4 MRSM Kepala Batas , I was not there . Hewhew . Where am I ? Hehe , I was at SMK Kampong Selamat . Archery Tournament . Me ? Haha , amature one . But still , alhamdulillah . Dapat masuk pusingan Olimpic . Which means , our total marks individually were top 8 ! :D Wah wah !
Archery Team , MRSM Kepala Batas . Kami HAVOC ! <3
       But , dapat langkah masuk je lahh .. Main first round dah kalah ... Huhu , mau tak kalah , diorang kasi kitorang lawan dengan rangking no. 1 . SMK Valdor . 1st rank , lawan 8th rank ? tobat lha kalah (-_-) Hewhew .. Tapi takpa , our guru pengiring merangkap Encik ROY (: Hahah , gurau-2 .. Ust Raedi pun cakap , kitorang datang kali ni just untuk ambil pengalaman je .. Nak menang tu memang lah payah .. Prac pun seminggu ? Haha . In your dreams !

       Hermm .. Apa lagi eh nak cerita ? Herm ... Ahha , minggu xtvt yang gempak .. Rumah Biru Firuz walaupun tak juara , tapi nampaklah gaya nak juara tahun depan ! :D Ahahaha . Well , atleast kami dapat no. 2 .. ^_^ Cheers tahun ni sumpah havoc gilaaa ! >.< Wakakaka .. Sronok wehh , sronok !

       What else ? Dah , taktau nak cer apa .. Haaa , aku lupa nak cer benda paling penting ! Jeng-2 .

Kelas aku tahun ni : 403 Daebak :P
Homeroom aku tahun ni : Pearl 4 , Ustazah Saadah
Jawatan dalam kelas : Orang Kaya :P **bendahari
Unit uniform aku : Ofkoz lha Kadet Polis ! :D**naib pres
Sukan permainan aku : Sofbol :P *xdak jawatan
Kelab persatuan aku ? : Kelab PAI . **Ajk kelab

         Haha , nampak dah semangat plus aura 2014 . Doakan daku ! Assalamualaikum , izinkan daku mengisi perut yang lapaq dari tadi :P Wakakak .

Salam bloggers sedunia ! <3
Merentas Desa 2014 xD Sebelum lari , snip snap ! ^_^

No comments:

Post a Comment

Kata2 hikmat dari anda???