Sunday, May 4, 2014

#KemDalamanKorKadetPolis

Assalamualaikum warahmatullah !

Heheheeee .. Terasa nak hapdet blog yg da bersawang nih sat sbelum balik maktab . Huhu , tak ready lagi ntuk Syafawi dan Tahriri .. Huhuuhuhu .. (_ _") Tak kisah lha , balik mktb ni struggle .. Exam quran .. Exam dunia .. Dua-2 lagi seminggu ja tinggai . Adeh .

           Erm .. This update is for my last weekend inner cadet camping . Bermula dengan petang jumaat 25/4/2014 . Haha , masakan rimba lah sangat >.< Wakakka .. Thorbaek .. Aku jadi photographer jer lha .. Masak pun kacau-2 derang je .. Hehekk . Then suddenly kN (pronounce:Kay En) , gtau aku Cikgu Fairul cari aku . Hahaha , igtkan xmau mai , last-2 tiap-2 hari mai . Wakakaka  >.<

Lans Kopral Fairul
        Yang si Myra ngn Aida nih , dok ngasuh anak Cikgu Siti .. >.< Balqis :D Ceredaih gila baq hangggg .. Aku xtau camna Myra ngn Aida leh larat layan budak tecik tuu .. Lari sana , lari sini .. Nak rehat , tak bagi .. Nak lari jugak ... Nampak la budak ni sok besaq jadi athlete macam parents dia . Hahaha .
Myra , Balqis , Aida .
          Malam pada masakan rimba tu .. Ada kawat sampai 12 malam . Start 2115hrs .. Sampai 0030hrs . Hhahaa . Tobat best woihhh ! Kawat yg paling semangat aku rasa untuk tahun ni .. Wakakaka .. Seronok lha , cik Khairul yg ajaq .. Tak penat sgt . >.< Kesian budak laki ar weh kena dgn Cik Azni ngn Cik Ujang .. Wakaka .. Time rehat , lawan karok tepi punching bag . :D

         The next day , preparing untuk latihan menembak Ahadnya .. Sabtuday 26/04/2014 sepatutnya ada musketring ... Tak jadi , so preparation je lah .. Mula-2 buat kat tepi dewan , atas rumput .. Pastu , masuk dalam dewan . Jyeah , best ! Hahaha . Aku ada orang special pantau :P Bawah tu gmbaq aku ngn tcher Jannah . Snapped by Cikgu Azmi Azuan (:
Me n Teacher Jannah .
           Ngehs , keluaq dewan kena kawad baq hang . Adehh .. Nampak dak squad leader yang pendek kat depan tu ? Wakaka .. Kesian ahli platun .. Tak nampak leader kat depan , leader tak cukup kalsium . Hakhakhak .
Squadleader pendekkk . (>_<)
             Ni turn Tuan Roslan bg ucapan sebelum bertolak esoknya pegi IPD Kulim , latihan menembak untuk kem Serting nanti .. Untuk pengetahuan anda , Tuan Roslan adalah bapak tiri kami semua .. Beliau sendiri yang declare masa hari 1st camp . Wakakakka ..
Bapak tiri kesayangan >.<
               Malam sabtuday , cultural nite . Z A P I N brooo !! :D  Ahaks , menyerlah jugak lha aku malam tu >.< Wakakakkaa .. Tapi harem ar .. Malu syel ngn bebudak junior aku .. >.< Ya lhaa , dok bajet-2 hati kering tandus kemarau ja slama dok ajaq kawad depa petang malam petang malam .. Tetiba time zapin tu ter-AYU plaks . (~_~) Haha , takdak la ayu mana .. Tapi , dah nama pun Zapin , menari . Takkan nak menari style kawad kot ? Macam Cik Khairul :P Wakakak .. Gmbaq aku berzapin takdak . Lega!
Prac before pertandingan antara form :P
Nih geng budak-2 laki :D
            Ahad , hari kemuncak . Latihan menembak di IPD Kulim ! :D Perghh . Best woo >.< Hehehhehe .. Tapi sedih ar . Markah aku disqualified .. Kalau dak , top 3 baq hang ! (-_-) Takpa , aku balaih dendam kat kem nanti . Doakan aku sharpshooter untuk perempuan atleast (: Aku ngn kN akn pastikan kami 2rg dpt mrkah tertinggi untuk girls :D
I'm the 3rd from left . Asuhan cikgu azmi (:
               Heh , ni Cikgu Fairul .
(:
C E K G U     F A I R U L


Sekian update camp dalaman . Sumpahly , aku rindu kem . Plus , orang dalam kem skali . Ahaks <3

KayceeSadjea.mel308
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
KAMI (:
AKU =D