Sunday, June 29, 2014

#KepenatanBerdouble

Assalamualaikum, warahmatullahi, wabarakatuh.

           1Ramadhan. Ahlan ya Ramadhan kareem (:


          Setelah sekian lama dibiarkan blog aku yang terechentaaa ini berhabuk , maka dengan paksa relanya aku nak hapdet balik apa yang tak terhapdet . Huaaa , mati aku kalau Cikgu Zurwati baca blog aku nihh , lingkup abes segala tatabahasa, tatasusila, tatakerja dan sebagainya . OKEH ! Back to topic , sekarang dah masuk SEMESTER DUA TAHUN DUA RIBU EMPAT BELAS . Aku dah form four dah masuk setengah tahun , heeeeeeeee . Eh jap , aku nak check last post pasal apa .

        MasyaAllahhh.. Last post pasal kem dalaman kadet ? Waaaahhtt ?!

Ngeeeeeee .. Terok gak ahh blog management aku . Kesian ehh kau blog ? TERabai . Hiks . Okay laa .. Starting from Exam Final Semester 1 , alhamdulillah , dapat AP .. Anugerah Pengetua for pointer 3.5 and above . Exam quran ? Boleh lha , at least B . Tak fail , alhamdulillah . Heheheheh ..

        Abes exam , balik cuti dua minggu , we stayed maktab for three days , then , off to NEGERI SEMBILAN . Jyeah man , InterMRSM Cor Police Cadets' Camping . We start our journey early Thursday , reach there almost dusk . Hewhew .. Had a nite at MRSM Gemencheh , and the next mornin' , we reached Pusat Latihan Polis Ayer Hitam , Jempol , Negeri Sembilan . **darulapentah ~
Cik/ Cikgu Fairul n me [=
       Start dengan pendaftaran , then set up khemah bagai .. Gadgets and so on . Malam 1st dah kena hadap ceramah . (_ _") Mangkuk betol lhaa , apakejadahnya lha isi slot dengan ceramah . Kalau best takpa lha jugak . Hampa agak-2 kalau kem POLIS dia nak cemarah pasai apa ? U kno' what ? Kes-2 jenayah lha apa lagi . Taapii , still ada jugak lha input . Alhamdulillah . Tapi siyes aku takleh dok diam dowh dengaq ceramah . Nasib la bebudak maktab mna yang dok dekat dgn group maktab aku time tu . Aku mencapab terok kott (_ _") Wakakakakka .
Kawad's Squad . Lewls .
Bebudak MARA LASAK . Baru habis (=
Geng masakan rimba .
Hai (:
Me , shootin' .
      Second day , ada kawad , mara lasak , and also masakan rimba . All went well , although kami tak menang apa-2 acara at the end of the day . Huhuhuh , Third day , menembak , rentas halangan and orientering . Acara apa yang aku tertinggal ? Tak de kott eh ? Tu je lha sepanjang kem . But , hear this . Aaaaaaaakuuu happy gilaaaaa time camp ^ _ ^ . Theeheee .. Gila okay , gila . Wa tarak tipu sama lu , mohon pi tanya bebudak pompuan yang ikut pi kem . Wakakkakaka . Angau :P
       Okay , abaikan . Just nak express aku rindu gila kem kadet . R I N D U . G I L A .
Find Me (:
             Tamat hikayat kem kadet , sampai maktab Isnin malam .. Khamis semua budak-2 boleh balik , tinggal atlet dengan helpers KEJORA kat maktab . Jyeahhh , nama aku kena petik , aku helpers redaksi . Muah muah , sayang gila Edboard . Huarghhh , dah la habis event hari Isnin , bebudak balik maktab hari Selasa , please imagine depa balik senang lenang kat rumah for damn six days ? Sh*t . Tapi tak kisah lha , helpers Kejohanan Olahraga best jugak apaa ?
With partner kat blkg , and my sifu Mr Neekman .
       Blajaq jaga lintas langsung from Abg Neekman and Pakcik PakChaq. Ahaha , people just call him Pak Chaq , I added . :P Lewls , typical me :P Hahaha , layan jer lha .. Kejora taderr paper sangat puns . Aku just still takleh lupa kem . But , I dah kena warning dengan Cikgu Fairul , kena tumpukan pada akademik sebab kem dah habis lama dah . Kalau tak , kena deraa . Haha , "takut"nya . Tapi , still kena dengar , nasihat ke arah kebaikan . He meant well , ofcourse . ( ^  ^ , ) Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee .

        By the way , hari Selasa after Kejora tu , kitorang dibenarkan outing ke Sunway . Hehehhh , aku beli novel baru ,Hlovate : Rooftop Rant . Tengok movie , How To Train Your Dragon 2 .. Best wooaahhh !! Aku almost menitik ayaq mata time tgh2 dok layan tuww . Plus , I met Kxcaii , senior f5 when I was f2 before . Dia kerja Pizza Hut .

Escalator .
           And , now . Aku kat umah , sambut posa kat rumah walaupun takleh bukak posa kat rumah . Damned jugak lhaa asal-2 . Sh*t jee (_ _") . Dah la minggu depan sepatutnya boleh balik , tapi takleh balik sebab balik minggu ni . Syellllllllllllllllllll ~ Sabaq jerlah kaycee , da start posa da ni .. May peace be upon you! Assalamualaikum ! :D
SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK (: PRAY FOR ME , THANKS READERS TERECEHENTAA :*