Monday, July 7, 2014

#Kitchen'sRant

        Assalamualaikum warahmatullah .

Ehem .

       Actually saja nak update , xtau nak buad apa memandangkan aku dah hapdet semua pasal xtvt bulan lepas baru-2 ni .. Awai bulan lagi sekarang nih .. Malam ni aku balik maktab , lepas iftar . InsyaAllah , malam ni join traweh kat Masjid Abdullah Fahim .
Sumber : Pakcik Google.
        Saja betoi lha ayahanda ni , nak bagi balik lambat , sebelum pukul 10 .. Herhh , traweh sure habis lambat puns . Kalau buad 8 pun msti 10 lebih . Haaaaaaaaaish . Sabor je lahh . Hewhew , betullah , bulan posa ni banyak menggugat keimanan juga ketakwaan . Jyeah ! <3

        Well , alhamdulillah . Buletin Ramadhan yang aku join pun ala-2 bidan terjun tu ayahanda say okay . Legaaa . Proceed untuk this week punya . Hiks ! Doakan aku dan ahli-2 kelab Agama Islam yang bertungkus lumus siapkan gerak kerja bulan ramadhan ni eah ? Aku under buletin , ahli-2 lain prepare untuk event lain-lain lah . Hewhew . Nak cari artikel best-2 untuk minggu nih , and ready cartoon strip . Haha , alang-2 dok umah leh cari idea .. Haritu buat cartoon strip sampai pukol 4 pagi . Ngesssssss !

       Ahahaha , nampak lha kerja tak jalan sbb malam tu buat keja lain dulu . JengJengJeng kerja apakah?! Hahah , ada lha . Biar mereka-2 yang terlibat sadjea yang tahu . Wakakka . Ehh , ada benda sikid nak storyy nih !

       Abg Neekman suggest aku join satu pertandingan fotografi nihh .. Almaklumlah protege dia :P Hahah . Mula-2 aku igtkan dia panggil nak cakap pasal KFC yg beliau nak blanja tu , kihkih . >.< Rupanya nak suruh aku join event tu .. Heewhew . Siap printkan borang penyertaan siap kat akuuu . Huaa , tema dia sempena bulan posa ni , and this upcoming raya . Dateline awal september . Aku takda idea langsung nak buat apa , plus , aku xdak experience langsung join apa-2 pertangdingan cemnih . Huhuhu .
Sumber : Pakcik Google .
       So , a day before yesterday aku pergi bazaar Seberang Jaya . Snappin' lil  pics . Heheheh . Malu gak dowh usung camera pi bazaar . Lawak . Lawak . (_ _") Doakan aku jugak for this one .

      Aaaaaaaaand last but not least , percubaan aku sendiri yang nak mencuba mencari pengalaman join pertandingan tilawah anjuran Karnival Mahabbah kat Bertam , Kepala Batas . Aku takda experience , saja nak cari pengalaman . Atleast ada , kans ? *winkwink . Taranum pun blajaq tak abis lagi .. Hahaha . Esok . Lepas asar , bertolak . Perghh . Esok dah lha exam abis pukol 1645 camtu tak silap aku . Yelahh , punya nak habaq exam sehari 4 subjek . Nahhai .

         Heeeeeeee , siyesly , mohon doa korang semua eh ? Esok start exam selaras 1 sem 2 . Esok pertandingan tilawah , dan bulan posa ni aku sedang cuba sedaya mungkin untuk khatam tasmik secepat mungkin . Kalau tak sempat abes bulan posa ni pun , atleast before tamat Syawal . Mohon tembakan doa padu-2 !

Aku doakan korang semua pun berjaya dunia akhirat . Assalamualaikum , and may peace be upon you ! ^_^
Salam Ramadhan Al-Mubarak , Ramadhan kareemmm ! <3
Alhamdulillah . (^_^)