Sunday, August 3, 2014

#Ramadhan&Aidilfitri1435h

Bismillah .

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh .

Salam Syawal (;

Huks , dah lama nak hapdet blog ni ekceli .. Dari hari 1st balik umah lagi .. Because kononnya nak hapdet pasal bulan puasa kat maktab lha kans . Huks . Okay lha , kita start dengan bulan puasa kat maktab eh ? Ehem .

         Sepanjang bulan puasa kat maktab , ada 3x aku tak bukak puasa dekat DS dengan member ex-304 .. Erm.. bermula dengan 1st day bukak puasa , aku bukak puasa dalam kereta dengan abah . Hiks . Nasib baik geng kelas aku tahun lepas dah reserve tempat aku . Hehehe // ex-304 . Then , ada bukak puasa dekat rumah ustazah aku .. Iftar bersama ahli-2 segroup tasmik . Here's bits . Masak sendiri , makan sendiri . Uwais comel :D
     
           But sadly , lepas cuti ni group tasmik kena rombak . Hailaaaaaaaaaa . So the sakai one , dengki betul . Ape lha kejadahnye asek-2 rombak je group tasmik ? Apesal tak buat je rotate setiap hari tukar orang dah kalut sangat ? Bingai . Susah tau nak cope orang lain-2 ! See ? Tak pasal buat dosa kering . Hish ! Serrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ja semua nih . (_ _") Kami bukan tester lah .
Anak tasmik ustazah ada 10 orang . Kami saaaaaaayang ustazah :*
         Then last one , ada pulak pergi bukak puasa dekat luar . Ni aktiviti homeroom (: Hiks . Bukak puasa dekat rumah Muhammad Harith , adik hr aku . Sedap gila weh mak dgn tok dia masaaakkkk . Nyums nyums . Tambahan pulak dengan sambal dia yang ala kelantan tu . Huaaaaaaaa , sedap gila . Weh , teringat nih ! Camna ?! Hahaha .
I'm not in da pic .
Homeroom Pearl 4 , Ustazah Saadah , kiri sekali with her Fateh and Zauj . <3
        Kemeriahan nak balik raya bermula memuncak bila hari 2nd last dekat maktab .. The day when we got Khatam Quran and Iftar Perdana going on .. I'm one of the ones whos participating in the Khatam Quran's event .. Cuak terowwkk kau ! Hahaha . Nampak la muka nebes tu kans . Hiks . Then , ada majlis bg hadiah sikit untuk xtvt2 sepanjang ramadhan@kb .. Aku pegi lha wakil amek hadiah untuk peserta khatam quran pmpuan ..  Dapat apa weh ? Kain batik . Pink gituw . Haha , aku kena gelak je dengan bebudak kat blkg . Ceitt , xguna btol .
The one dats holding microphone.
              Next , sambung pulak dengan Iftar Perdana . Wakakakakka , okay . Nothing happened here . Nothing new . Nothing best . Huks . Nothing to describe . Lalalala . 
          Dan maka berakhirlah hari 2nd last berpuasa di maktab yang pada malamnya malam teraweh terakhir di maktab berimamkan ust zaher . Hohhohohh , da macam pantun . Continue to last day at maktab di mana semua pelajar dibenarkan memakai baju outing .

         Hiks . Bermula dengan ucapan-2 timbalan-2 pengetua dan incek pengetua sendiri .. Sambung dengan sedikit pemberian sumbangan raya untuk mereka yang memerlukan .. Sedikit adegan salam bersalaman mintak ampun dan maap dari hujung rambut disyampoo rejoice hingga hujung kaki dibalut stokin bata dengan cekgu cekgi. Daaaaannnn , babai ! Balik raya ! Hahah , aku melilau dulu amek gmbaq sebelum balik . Hahaha , nah . Siap dapat duit raya lagi ustad bagii . Hiks <3
Ex-304 .. Yang tak ada dalam ni ,  Afiqah . Mana dia pi taktau . Haihh .
Yang penting , Nurturing Golden Generation kat belakang tu . Hahahahahaha . Sangat !
          As in for this year's raya , nothing special sangat .. Biasa jer . And this year pun tadak kuih raya macam tahun-2 lepas . Tahun ni takdak gambaq raya macam tahun-2 lepas . Aku start snapping raya ke dua . Tu pun still takdak gmbaq aku . Raya ke-3 baru ada gmbaq aku . Time tu tengah hangout pegi taman burung dengan sepupu . Huks .
Me , with kazens . Ni raya ke 3 daaaaaaaa . (_ _")
          And now , dah brapa hari post ni berkurung dalam draft sebab aku tak sempat siapkan . Kekangan teknologi serta kekangan kesibukan yang aku reka-2 . Bodoh je rase , warghhhh . Herhh , esok dah nak balik maktab .. Kenapa aku rasa macam tengah bulan posa eh ? Huks . Suruh puasa 6 la tu . En en en ? Haha .

         Okay , aku da tatau nak cakap apa dah . Bosan je update blog kali ni . Tak rancak macam besa puns . Wai la waaaaaaaiii ?! (_ _") Kay ah , sambung buat perkara tidak berfaedah . Huks , yelah-2 .. Sambung buat homework .. Bio dengan fizik je cuti ni . Taaaaaapi tetap tak siap-2 . Kamon la kaycee , strive start tahun ni boleh kc ? Kalau tak , in your dreams je lha full scholarship kau tu . Ngeks . 

          Just nak mention sikit la . Aku punya aidilfitri tahun ni langsung tak rancak . Huks . Alhamdulillah , bergembira pagi raya . And thats all . Huhu . Why ?? Much caused it . Much much . Soal hati jiwa perasaan keadaan yang excident pada hari raya tahun ni . Aku may nampak gila kat rumah tok but inside nobody knows except Him . It is time. Bye . Assalamualaikum , and never forget to send a lil prayer if you don't mind . #PrayForGaza

p/s : I'm a lil bit heartcrushed . Not broken . Its crushed . Hard to be back normal . May peace be upon u guys . Thanks readin' . <3

No comments:

Post a Comment

Kata2 hikmat dari anda???