Thursday, January 1, 2015

#SenyumTahunBaru


Assalamualaikum .

Eheh , kalau ikutkan aku tersangatlah malas nak hapdet blog ni .. Tapii , malam ni malam last tahun 2014 .. Ada patut kalau aku muhasabah diri sorang-2 kan ? Apa-2 yang agak rasa positif tu , boleh lha ambik pakai . Hat nampak tak brapa nak clear agak-2 kelam tu , abaikan ja noh ? Hahaha .

        Bermulanya tahun 2014 nih , aku start masuk maktab sebagai pra-tingkatan 4 , 6 Januari . Program KIKS . Abis program tu , hari jumaat , Isnin tu daftar kott ? Seingat aku la . Ek ? Isnin tu aku tak daftar sendiri , parents tlg daftarkan aku pasai aku pi wakil maktab memanah MSSPP . Ajet-ajet ja memanah tuu . Hahaha . Festime kott . Hahah .

        Bulan dua , tak ingat dah ada apa . Pastu , bulan tiga birthday crush aku . Haha . Bulan tiga minggu aktiviti kott ?  Aku tak ingat. Haah . Dia ah . Kamera aku rosak festime time tu . Bapak cuak :( Dan sekarang masuk kali ke dua . Opocott . (_ _") Ada orang tembak meriam . Sabaq saitt oii , newyear lagi setengah jam . Amboi eksaited betoi lah (_ _") Haihh . Kamera aku tak sentuh dah . Huhuhu . Sakit tua katanya . #Phuuiii . Takpa ah , tadak modai g nak repair . Duduk diam-2 ja la dalam beg tu .

        Bulan empat , aku ingat satu benda ja , haha . Kem Dalaman Kadet Polis yang sumpah ohsem gila tu . Hehehehehhhhh . Sumpah aku rindu kem dalaman yang for da festime havoc terok . <3 Hewhew . Teringat malam menari zapin . Awww , malam masing-2 mengAYUkan diri . Wakakka . Bulan lima ? Exam final sem la . Apa lagiii .. Pointer aku sem 1 brapa ah ? Ha . Ingat . 3.74 , alhamdulillah . Hehehh .

          Bulan enam ? Apa lagii , Kem InterMRSM lahh . Hehehehh . Thorbaek punya kem . Tapi macam besaa ah , tak menang puns . Hahahhaa . Balik kem tu , relaxx saitt , sambung KEJORA plak . Kejora pun best gak . Sumpah style . Festime dapat pengalaman jaga kamera lintas langsung . Bonding dengan pajel , hasni , dayne , abg neekman , pakchaq MRSM Tranx . Layannnnnn .~

       Bulan tujuh ? Posa macam besa . Dah dekat-2 nak cuti raya , hari 2nd last tu standard ah , bukak posa perdana bagai , khatam quran . Heh , firsttime jugak join khatam quran kat maktab . Almaklumlah , sapa la kita orang nak pandang kannss . Tu pun alhamdulillah , ada orang suggest nama aku :P Entah . Dah dapat , on je lah . Hewhew . :P And then ? Raya . Yiepie ~

        Bulan lapan ? Sambutan raya kat maktab , tugasan para calon BWP . Aku tumpang menyibuk haha . Daripada dewan tu kosong , sampai dewan tu kosong balik aku terlibat . Ceyyes , pinjam ayat Faeq . Hewhew . Minggu aktiviti bulan lapan redaksi mula sibuk wat keja . Hehehh , bulan sembilan ? Sambungan kesibukan dengan segala exam selaras , dengan lawatan pi umah anak-2 yatim , dengan ihtifal Ulul Albab dekat Gemencheh , pastu last skali Aerofair . Gila ah . Dan alhamdulillah , khatam tasmik 26hb sept . Pastu bulan sepuluh ?

      Event-2 last minit , segala jamuan kadet polis , segala mock interview form 5 **saja , aku on duty time tu , hehek . Segala malam kesyukuran , malam cinta rasul , semua ah . AidilAdha skali . Bulan sebelas ? Hahah . Fevret of all , final exam sem 2 , pastu balik . Muahahahha . Walaupun sehari last yg lambat drpd org len sikit tu macam haram sikit . Hahaha . Sabaq kaycee oii . Dugaan dunia semua tuh ! :3

     Bulan doblas ? Hah // Bulan ni macam-2 sikit jadi . Innalillahiwainna ilaihi raji'un , Arwah Tok menghembuskan nafas yang terakhir pada 14hb Dec yang lepas .. Pagi ahad , pukul 5 pagi . Aku pegi jadi helpers interview lambat sikit . Pagi isnin tu baru aku jejak maktab . Jadi helpers sampai jumaat .. Sabtu tu , tetamu dari klang sampai umah :3 Derang stay sampai ahad malam . Pastu gerak balik . Haha , merasa la aku melayan anak-2 menakan yang ramai :3 Wakakakak . Amek kau , tak suka sangat budak-2 .

      Tragedi lagi , dugaan banjir yang menimpa almost seluruh rakyat Malaysia hujung tahun ni . Allahu , besaq sungguh dugaan akhir-2 tahun nih . Pastu dengan dok tak duduk kes pesawat #QZ8501.. Hewhew . Tu semua dugaan dan teguran daripada Allah Subhanahuwataala . Harap lepas ni semua orang bersyukur dan terima dengan reda apa yang Allah turunkan dari langit , apa yang Allah keluarkan dari bumi , dan apa saja yang Allah sampaikan dengan angin . InsyaAllah , semoga tahun depan lebih baik daripada tahun ni . Esok bukak buku baru , corakkan seindah mungkin ! Permulaan yang indah , insyaAllah mendorong pengakhiran yang indah jua .

         Senyum tak perlu kata apa-apa . Aku hapdet blog ni sepatah suara pun tak keluaq . Tadi ja terkejut bunyi mercun la meriam la bunga api lah bagai . :) Doakan semua sejahtera , insyaAllah . Tadi pegi beli barang-2 untuk start skolah tahun depan . Hehe . Tak jadi pun pegi penang , sesak la pasai malam ni pakat sambut newyear en ? (: Sekian , Assalamualaikum .

Pssttt : Result aku final sem 2 alhamdulillah 3.86 . Alhamdulillah , dan aku harap , Allah sentiasa merahmati dan memberkati hidup mereka-2 yang telah mendoakan kejayaan aku selama ini . InsyaAllah . Saja post dekat sini pasai tak ramai pun budak maktab baca blog aku . Hahaha .

Maafkan segala salah silap khilaf bagai . Aku tak reti nak bunga-2 , haha .

     Ni tadi , dinner + supper skali . Salam tahun baru . ^^ May peace be upon us (: Assalamualaikum .