Friday, February 27, 2015

#MingguAktiviti2015

Assalamualaikum warahmatullah!

           Heyya. Hahaks, sementara tunggu Syazaleen buat part dia, layan hapdet blog satttt lha ~ Hermmmm.. Sekarang time BM, aku punya part dah setel untuk prepare presentation. Minggu nih dah mula feel da heat of next week's pressure. Minggu depan minggu aktiviti, yang sangat kalut pasai Khamis petang tu dah kena berangkat ke kem. Jyeah. But, ada tekanan positif, aku dengan Ammar kena handle kawad perbarisan Rumah Biru Firuz bakal JUARA keseluruhan tahun ni, insyaAllah. Doakan eh kitorang menang tahun ni? Aminnnn <3

          Preparation untuk kem, untuk menembak nampak gaya macam tak sempat nak merasa intensif ke training warm up sebelum pi kem.. Push up setiap hari 20 ja mampu ~ haha. Takpa ah, petang ni ada meeting dengan jurulatih yang ikut pi kem.. Doakan kami bawak balik kemenangan! Amin!

Sunday, February 22, 2015

#TahunBaruCinaHoliday

Assalamualaikum warahmatullah.

       Yeehaw! Wadup? :D Feelin' a lil boost up in here. Well, just came back from hometown. Cuti raya cina ni tak duduk rumah pun. Setel hal family semua dekat kampung.. Tiga malam gak ah tidoq Juru. Heaven jugak, seronok pasal berfamily gathering semula. Last gathering, masa arwah tok sakit dulu, sampai la tok meninggal. Tak sedih tu tipu la kalau tak sedih.. But, yea, we must keep on movin' aite? Keepin' on track.

     Yep, balik cuti ni tadak hw. Hahahahahahhaahahahahhaahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahah. Nampak kat situ? Mohon nampak ya. Mohon. Blerghh.. Balik kampung selain setel hal family kita bergotong-royong kemas rumah tok.. Bersantai-santai berjimba-jimba ya! Lepak ataih batu, karok lagu ramai-ramaii.. Hahakss, bila last buat benda tu semua taktau lah. Yang pasti, happening gila balik kampung kali ni. Seronok :P

       Sure gonna miss 'em all. Chik, Pak Njang n Njang dah ada kat SP. Aku petang ni balik maktab, Emma dengan Pa'an ada skali. Escort aku balik maktab, KATANYA. haha. Bajet ada tukang escort pulak aku. Balik maktab ja puns >.< Ahaks.

       Damn, ada something happen masa tgh ada kat rumah tok. Huhuhu, sedih sedih sedih. Maybe no one perasan, but huhuks. Aku tak nak ada orang perasan puns. Biarkan. Beralih arah katanya. Takpalah, nak buat cemna en? Terima jer lha, hal kau, kau punya pasallah. Aku tak mahu masuk campur.

       Well, well, well. Sure do hidup tak pernah lari daripada ujian. Hihiks, try lha dengaq lagu Segenggam Tabah dengan Keredhaanmu , by Inteam. Both helps keepin' me on track. Links provided: Keredhaanmu - Inteam , Segenggam Tabah - Inteam .

         Tadi balik cuti ni download 4 lagu, dua lagu tadi + Thinkin' Out Loud by Ed Sheeran dengan Uptown Funk. Murajaah jalan tapi tadak modai. Huhuksssssssssssssssssss, itu sadis. Ngeh~

       Yow, 5th March ni gonna be otw to Besut - Terengganu! InterCamp tahun ni, walaupun terdapat sedikit mehnah tribulasi sebelum dapat kelulusan nak bawak budak lama pi tahun ni, tapi takpa ah. Kami buat lha sehabis baik kat sana dah nak pelekeh sangat. Huhuks. Allah ada, takpaa weh. Watlek, watpisssssssss ja baq hang. Nah, tedia.
Teka muka sapa sekerat kat bawah neh. Hahah, budak ni da pandai Selpiaq baq hang. :D
           Ouh, forgot to mention, made new glasses dah. Alang-2 nak kena pi kem en, baik buat spek siap-2. Kang naya ja aku nak shoot 100m kedepan tak nampak target. Tak kena saja ah, dah buat spek wider view dah tu. Pajel ah mula pasai wider view tu. Hahahha, thanks bebeh. Ahaks. But, hell yeah. Ada jugak some f*ckin' retards dok pertikai kenapa aku buat spek frame ala rayban bagai katanya buruk lah, besaq sangat lah kans. Yang cakap sambil melawak tu aku tak kesah doh, yang cakap ala tak puas hati tu aku hangat sikit la. Dafuq la semua nih (_ _") Aku punya pasai la aku nak pakai dah aku suka. #helaian ja tau? Syel.

GTG guys, mula sibuk untuk kem k.po dan minggu aktiviti nanti :D Jyeah, strivin' yet strugglin'. Love y'all. Prayin' for me when ya rmber 'bout me yah? :D

MAY PEACE BE UPON US ! <3

Less than three <3

Sunday, February 1, 2015

#AlTingkatanLimaAlBermulalahSudah

Assalamualaikum warahmatullah.

       Ho ho hoyeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Alhamdulillah, dah masuk form five dah ha aku kalau ikut tahun. Bapak ah. Tua dah aku pun. Lagi tiga tahun leh kawen. Eh?

       Wakakaka, banyak la kau kaycee. Btw, minggu ni pulang bermalam pilihan..lepas almost 3 minggu kat maktab, jejak kaki balik rumah. Yeay. Hahahha.. Okay, ekceli nak cerita kepermulaannya diriku sebagai form five di maktab terechentaaaaaa baq hang .

      Teedia punya eksaited. Walhal, hakikatnya? huks. Hari pendaftaran tu takpa lagi.. Esoknya ada assembly, ucapan pengetua bagai. Habis ja assembly, pi tengok list nama kelas form 5. OMG. Aku tergamam terok kott masa mula-2 tengok nama aku ada kat list kelas 502. Atau nama manja kelas tu sama macam kelas 501 jugak, KELAS ELIT. Sumpah time tu dah bergenang ayaq mata (_ _") Apatah lagi masa aku tgk sapadia classmates aku, memang rasa time tu "mati ah aku tahun ni, dah ah SPM"

      Mau taknya, geng bebudak cekang ja semua dok lam kelas tu. Semua weh semua. Aku dok pikiaq aci dok ranking last ja dalam kelas aku ni. Lepas tgk list nama, pi makan, pastu pi kelas balik gotong royong. Lepas gotong royong amek buku teks, Damn gila weh rasa time tuuu .. :( Tak dan lama aehh, jumpak ja balik ex-304 .. Nah. Hujan terusssssssssssss.

     Naik upper-form sumpah menggugat ketenteraman jiwa. Memang la, kena warning awai-2 dah..tapi sumpah tak expect nak jadi semua sampai camni kott. S H E R A M .

      Huhuks. Memang tak cukup kondifen nak masuk kelas esoknya tu. Pasai geng, aku malas nak cakap apa. Lagi pun aku memang hidup loneranger most of the times at maktab. Just a few bestfriends yang slalu ada dengan aku la..yang lain? Semua pangkat member maktab.

        Setakat ni, dah dua minggu la officially duduk maktab.. Macam biasa, every weekends parents aku mesti mai melawat punya ah. Hahahha, bapak manja terok ah dah form 5 kot! Lol. Tapi atleast aku try jugak la untuk tidak balik pulang bermalam kerap sangat. Bahaya kot. (_ _") Tahun ni spm .. Time-2 cuti ni lah nak manfaat dok maktab .. Balik rumah, tobat tak serupa la time management aku .. Hadehhh .

       Dok maktab tahun ni, sumpah baru awai tahun dah rasa otak sempit tahap dewa. Gemilang tetiap petang except sabtu, ahad n isnin. Yang lain, tetiap hari habis pukul 1715. Gila ah. Tu kalau cikgu lepas on time, kalau dak tobat mengeroh la aku dalam psp. Mindset lima suku stop, lajak seminit ja aku mnguap ah. Kadang tu takdan brapa lama masuk gemilang dah menguap lagi awai. Adoi la kelaih petang, Huhuhu.

       Tahap fragile aku awai tahun ni bleh kata terok gak ahh.. Dahtu, dapat info aku kena jadi mentor wistara plak tahun ni.. Hampa igt syok sangat la jadi mentor jadi budak kelas elit semua ni ? Ngaaaa .. Subjek ala kejam ja dapat kat aku .. BI & QS . Nganga terok weh tgk list nama . Adoi la . Takut nak balik maktab ni weiii . Takut tak dapat galas tanggungjawab nak capai 4.00 spm ni .. Tak penah ah cuak tahap dewa cemnih :X

      Takut kayy takut (_ _") WARGH .


      Btw, bulan tiga ni kem kadet dekat Besut. Doakan aku dapat pi untuk kali terakhir dan tahun terakhir aku dekat maktab wehh . Dah ah tak penah jejak lagi Ganu . 2 in 1 la kira dia <3 Harap :P Ngaaaaaaaa , dah dekat pukul 3 . Aku tak tidoq lagi , hari ni jugak la kena balik maktab .. Harini jugak la bertembung segala kenduri bagai .. Bukan takmau pi , tapi berat hati campoq malaih . Wakakakka . Gamak gila en :P Dah ah , nak out .

      Mohon doa, thanks (: May peace be upon us <3 Assalamualaikum! :D