Sunday, February 1, 2015

#AlTingkatanLimaAlBermulalahSudah

Assalamualaikum warahmatullah.

       Ho ho hoyeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Alhamdulillah, dah masuk form five dah ha aku kalau ikut tahun. Bapak ah. Tua dah aku pun. Lagi tiga tahun leh kawen. Eh?

       Wakakaka, banyak la kau kaycee. Btw, minggu ni pulang bermalam pilihan..lepas almost 3 minggu kat maktab, jejak kaki balik rumah. Yeay. Hahahha.. Okay, ekceli nak cerita kepermulaannya diriku sebagai form five di maktab terechentaaaaaa baq hang .

      Teedia punya eksaited. Walhal, hakikatnya? huks. Hari pendaftaran tu takpa lagi.. Esoknya ada assembly, ucapan pengetua bagai. Habis ja assembly, pi tengok list nama kelas form 5. OMG. Aku tergamam terok kott masa mula-2 tengok nama aku ada kat list kelas 502. Atau nama manja kelas tu sama macam kelas 501 jugak, KELAS ELIT. Sumpah time tu dah bergenang ayaq mata (_ _") Apatah lagi masa aku tgk sapadia classmates aku, memang rasa time tu "mati ah aku tahun ni, dah ah SPM"

      Mau taknya, geng bebudak cekang ja semua dok lam kelas tu. Semua weh semua. Aku dok pikiaq aci dok ranking last ja dalam kelas aku ni. Lepas tgk list nama, pi makan, pastu pi kelas balik gotong royong. Lepas gotong royong amek buku teks, Damn gila weh rasa time tuuu .. :( Tak dan lama aehh, jumpak ja balik ex-304 .. Nah. Hujan terusssssssssssss.

     Naik upper-form sumpah menggugat ketenteraman jiwa. Memang la, kena warning awai-2 dah..tapi sumpah tak expect nak jadi semua sampai camni kott. S H E R A M .

      Huhuks. Memang tak cukup kondifen nak masuk kelas esoknya tu. Pasai geng, aku malas nak cakap apa. Lagi pun aku memang hidup loneranger most of the times at maktab. Just a few bestfriends yang slalu ada dengan aku la..yang lain? Semua pangkat member maktab.

        Setakat ni, dah dua minggu la officially duduk maktab.. Macam biasa, every weekends parents aku mesti mai melawat punya ah. Hahahha, bapak manja terok ah dah form 5 kot! Lol. Tapi atleast aku try jugak la untuk tidak balik pulang bermalam kerap sangat. Bahaya kot. (_ _") Tahun ni spm .. Time-2 cuti ni lah nak manfaat dok maktab .. Balik rumah, tobat tak serupa la time management aku .. Hadehhh .

       Dok maktab tahun ni, sumpah baru awai tahun dah rasa otak sempit tahap dewa. Gemilang tetiap petang except sabtu, ahad n isnin. Yang lain, tetiap hari habis pukul 1715. Gila ah. Tu kalau cikgu lepas on time, kalau dak tobat mengeroh la aku dalam psp. Mindset lima suku stop, lajak seminit ja aku mnguap ah. Kadang tu takdan brapa lama masuk gemilang dah menguap lagi awai. Adoi la kelaih petang, Huhuhu.

       Tahap fragile aku awai tahun ni bleh kata terok gak ahh.. Dahtu, dapat info aku kena jadi mentor wistara plak tahun ni.. Hampa igt syok sangat la jadi mentor jadi budak kelas elit semua ni ? Ngaaaa .. Subjek ala kejam ja dapat kat aku .. BI & QS . Nganga terok weh tgk list nama . Adoi la . Takut nak balik maktab ni weiii . Takut tak dapat galas tanggungjawab nak capai 4.00 spm ni .. Tak penah ah cuak tahap dewa cemnih :X

      Takut kayy takut (_ _") WARGH .


      Btw, bulan tiga ni kem kadet dekat Besut. Doakan aku dapat pi untuk kali terakhir dan tahun terakhir aku dekat maktab wehh . Dah ah tak penah jejak lagi Ganu . 2 in 1 la kira dia <3 Harap :P Ngaaaaaaaa , dah dekat pukul 3 . Aku tak tidoq lagi , hari ni jugak la kena balik maktab .. Harini jugak la bertembung segala kenduri bagai .. Bukan takmau pi , tapi berat hati campoq malaih . Wakakakka . Gamak gila en :P Dah ah , nak out .

      Mohon doa, thanks (: May peace be upon us <3 Assalamualaikum! :D

     

No comments:

Post a Comment

Kata2 hikmat dari anda???