Saturday, March 14, 2015

#Kewl

Assalamualaikum

     Heyya , happy holiday peeps . Jyeah , betullah tak dapat dinafikan lagi memang hidup itu kembarnya ujian serta dugaan . Hahaks . Nak buat macam mana kan ? Qadar Allah dan tentukan , qada' Allah dah jalankan . Kita hamba-2 Dia dekat dunia ni kena terima dengan sabar dan penuh kesyukuran lah kan walaupun apa yang diperkatakan tu takdak kena mengena langsung dengan kita kan ? Dituduh memfitnah , dikata munafiq , dikata talam dua muka , dikata menikam dari belakang , dikata manusia paling teruk pernah dijumpainya , haha . Aku senyum ja tengok muka hamba Allah yang cakap tu . (:

     Tercabar jugak kesabaran aku , yep . Hahaha , tapi seronok oww tengok orang buat macam-macam dekat kita , hadap apa orang cakap dekat kita , tanpa rasa bersalah or even rasa nak slowtalk kalau dah kata dia percayakan aku , dia rapat dengan aku kan ? Haks , siap kata aku munafiq paling tak tahan tu , ajet-ajet dia tu Tuhan pulak kan nak judge orang tambah kata kat orang lain tak semayang bagai pastu ngaku dia tak bagus mana tapi hubungan dengan Allah dia jaga . GTH lah .

    Aku tak nafi , masing-2 ada salah masing-2 , tapi benda dah habis kat sana , stop dah ah . Ni sampai bawak masuk time akademik tu pa cita dok kacau anak-2 buah aku ? Heh , malas nak sambung caci maki aku dekat sini pasal dah tak terkira banyaknya aku dah lepas sebelum ni .. Penat dah aku pun , dia nak buat apa pun dia buat lah , aku takkan melawan sikit pun , benda bukan salah aku . Dia nak buat , buat . Lepas ni kalau kantoi pastu kena tindakan apa-2 , dia punya pasai . Dia ada akai , pandai la dia pikiaq en .

       Tahun akhir ni , aku sangat mengharapkan pengalaman indah , pengalaman manis la kekononnya kans ? Tapi takpa lha , manis di penghujungnya itu lebih aku harapkan sebab standard lha dalam mengejar pelangi , hujan dan ribut perlu ditempuhi . Yedok ? Haha , layan belantara konkrit punya lirik sat . Tapi tak tipu , nasib baik ada lagi orang lain yang aku dapat kenal , dapat bonding dengan depa , dan tak rugi pun bagi aku . Appreciate je lah everyone kan ? Sikit tak rugi . Lagipun , memang people akan come and go , ryte ? Life goes on . Keepin' on track , will do .

      Macam Ustaz Syukri cakap dalam kelas Rabu haritu , benda Qada' dan Qadar Allah semua kena terima dengan penuh kesabaran , redha dan syukur . Sebab selalunya bila ditimpa musibah , ditimpa masalah , memang time tu kita takkan nampak hikmah semua benda yang berlaku dekat dunia nih . Allah dah kata , semua benda yang Dia tentukan dekat dunia ni satu pun takdak yang sia-sia . Yep , aku pun macam tu jugak masa mula-2 kena . Lepas dah muhasabah diri , dah kena kaunseling , baru tersedar , astaghfirullah , aku seolah-olah mempertikai apa yang telah Allah tetapkan terhadap aku . Standard lha hidup kena marah , kena maki , kena cerca dengan orang lain kan ? What doesn't kill you makes you stronger , girl . Jangan harap aku nak bagi muka dah lepas ni dekat mereka-2 .

      And , terima kasih banyak-2 la sebab buat aku macam ni , buat aku dengan anak-2 buah under aku semua cemnih , lepas ni jangan harap ah kans . Get ready ja lha en ? :) Hahahh , best . Allah uji kesabaran , boleh jadi Allah nak tingkatkan darjat aku di sisi Dia , insyaAllah . Besar pahala orang yang bersabar kan ? Hadap je lahhhhhhhhhhhh ! Perjalanan hidup aku tak habis takat ni ja , insyaAllah lagi banyak masalah aku akan hadapi pada masa depan kelak , semua ni jadi preparation aku ja lha en ? Alhamdulillah . Jom , start cuti midsem ! Bismillah , tidoq , esok start berHOMEWORK yang bertimbun ! hahaha , doakan aku dearest readers sekalian <3

May peace be upon u guys . <3

#terima kasih to all yang mendengar semua cerita luahan aku pasal benda ni , kalau aku tak luahkan dekat depa sebelum ni , mungkin post ni tak jadi macam mana hampa baca skrg ni . haha , oyasuminasai . ^_^