Monday, May 11, 2015

#EmergencyHoliday

Yewps.

     Assalamualaikum warahmatullah.

Heyya, guys.

       Am home for not even a day. Harini family aku datang melawat dekat maktab, then abah turun-2 ja dari keta, he said that they would be there for a long time, 'cause my uncle's is in a critical condition dekat Hospital Seberang Jaya. Huhu. Terus contact ketua warden bagitau nak visit dia. And dapat pelepasan, then head terus ke spital. Sampai-2 je dalam ward, peh. Nak nangis kot tengok pakchaq dengan oxygen support, dengan tangan bercucuk jarum sana sini.. Peh. Aku dah lha ngeri tengok situation cemtu. Bapak ah. Mohon doakan kesihatan beliau pulih sediakala. Amin (':

       And also, met Along and MakChaq skali tadi.. *suddenly met Ustaz Hafizi Taranum :P* Lama tak jumpa depa, last jumpa masa raya haji tahun lepas kottttt? Huhu. Along dah tua dah, beza 5 tahun weh. Dok besaq tu jugak. Awat semua orang aku jumpa tak besaq-2? Wakakaka. Abaikan. Huks. Balik spital, dah nak maghrib pun, terus balik kampung. Nak gitau pasal PakChaq.. Then setel hal dekat kampung pun skali.. Then, sampai rumah dekat pukul 12 gak ah.. Huhuhu..

     Harini bermula  dengan Kuliah Subuh subjek Kimia pukul 7.30 pagi.. Sampai pukul 8.30 gitu lebih kurang la. Then, terlibat dengan Mentoring Program YPM start pukul 1200-1300.. Then, sambung Kuliah Zohor subjek Kimia lagi, pukul 1430-1600. Lepas tu baru my family came to maktab. Hewhew..

       Ngeh, skrg tengah viral Encik Humood AlKhuder yang suara lunak merdu lagu Kun Anta tu. Tak pasai-2 dengan aku skali terjangkit. Choih. Tapi tak tipu la sora dia memang sedap puns :P Omnomnomnomnom. Hahahah.
لا لا
لا نحتاج المال، كي نزداد جمالا، جوهرنا هنا، في القلب تلالا
لا لا 
نرضي الناس بما لا، نرضاه لنا حالا، ذاك جمالنا، يسمو يتعالى
كن أنت تزدد جمالاً
       Ohkay, minggu depan exam, esok balik maktab balik lhaa.., Haha. Woups, tinggal seminggu lagi untuk exam and tinggal seminggu lagi untuk terus menunggu. Yipyip. Ekceli, banyak benda jadi in the first week balik maktab. But, takleh cerita kat sini, nanti takdak cerita untuk sembang minggu depan bukak puasa. >.< lol.

      Goodluck to myself, sebab exam even 1 day 1 subject, there you go exam sampai hari sabtu. Then, budak lain semua balik hari khamis, there you go again balik hari Jumaat cause ada Kem Addmaths. Waddaaaaaaa ?! (_ _") Kesimpulan? Cuti dan Addmaths berpisah tiada, sekian, assalamualaikum.

Doakan daku!
Aku berani, bertuah.

No comments:

Post a Comment

Kata2 hikmat dari anda???