Saturday, June 27, 2015

#RamadhanKareem1436h

Assalamualaikum warahmatullah!

     Heyy (:
Salam Akhir sepertiga yang pertama Ramadhan!

Alhamdulillah, masih bernafas dan masih diberi peluang untuk menghadapi dan menghayati bulan yang mulia ni pada tahun terakhir di MRSM Kepala Batas terechenta ini. Lol.

      Wuuuuu, tahun ni terawikh dekat dewan wuuu.. Sejukk wuuu.. Hahaha, thorbaek ah BADAQ! <3 And, sadly tahun ni tak bukak puasa macam tahun lepas.. Kena bukak ikut kelas, kononnya. Choiii.. Ada ja yang tak duduk ikut kelas pun. Cheese, keju. Huhuhu, rindu weh nak bukak posa macam tahun lepas.. Sedih tahap nak teriak ja rasa.

      Tapi tu lha, bulan puasa, kena banyak sabaq lha.. Tera bulan besa pun dah banyak kesabaran yang diperlukan untuk aku teruskan kehidupan dekat maktab ni, apatah lagi pada bulan Ramadhan yang penuh pahala ini. Huhuhuhuhuhu.. Mohon bersabar wahai kaycee. Sabor je lahhh.. Ohoi, last monday ada ceramah Wacana Quranik, by Ustaz Hafizy from MRSM Merbok, beliau author yang re-tulis buku Juru Bicara Al-Quran, best. And, that selasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Haish. Cuak je aku tak pasai-2 tau kata kena PLBS dengan ketua pentaksir kawasan hari selasa tuuu! Dah la tau malam sebelum tu time orang dah otw nak semayang isyak (_ _") Haishoo.. Tapi nasib baik lha PLBS (english) tu ala-2 bawak sembang je :P Hahahah, bukan tak reti speaking, aku ni.. Tapi, tau saja ah merapu tu tahap petala ntah apa-2 ja gaya..

       Yelha, dah aku jawab spontan je. Bayangkan dia tanya kalau aku jadi Writer cerita Komsas english yang Catch Us If You Can tu, apa ending yang aku punya version? Hahaha, tau aku jawab  apa?

1. Either Granda mati in the end of the story,
2. Or, both of them have to live separately sebab kena tangkap dengan authorities yang kejaq depa tuh.

And what did the pentaksir replied? That ending was kinda negative, dengan senyum *smirk* dia :P Ciss, lalu aku pantas memotong "Well, for me, happy endings are to mainstream for students to read?" Hahahahhaha. Sabor je lah.. Mesti dia slack gila kat aku :P Pasai ah.

        Aaaaaaaaannnddd, kelas lepas tu kena plbs Quran Sunnah :P Hoho. Then, kemarin aku ada plbs Arab, bapak ah. Aku orang first buat, pastu ustaz cakap, dah, byebye, jangan stay, balik terus. Muahahahahahha >.< Seronok diaaaaaa.... "Di hati ini, hanya tuhan yang tahuuuuu" Wakakka, awai terok weh, gemilang ada lagi setengah jam kot ! Lol

      Aand, just nak habaq jer lha, aku mula demam panas, 2nd week cuti final sem 1 haritu, tak berenti, demam, then sampai hujung minggu tu reda sikit, ada selsema ja tak reda-2 lagi, then awal ramadhan aku start batuk berkahak yang sangat teruk tahap takleh tidoq malam-2.. Time ni aku terbayang cerita member aku, dia cer pasai dia pernah batuk teruk kahak dia sampai sakit dia tu, tahap dia pikiaq nak mati ja.. Huhuhhu, walaupun aku baru kena sikit, sebab aku tak pernah kena seteruk kali ni, tapi aku dapat bayangkan sebab kalau baru sikit tu aku dah rasa seksa gila, macam mana dia time tu kan? huhuhu. Dah batuk, seminggu sampai sampai lha bulan posa ni.. Haishooo...

      Ni dah habis fasa batuk sampai tadak kahak, hilang suara sampai dah nak ada balik dah, dia mai pulak simptom-2 nak selsema.. Wehhhhhhh!! Bila nak habiss?! Huaaaaaaaaaaaa.. Penat weh bulan posa kott, (_ _") Sabor je lah. Haish. Astaghfirullah. Tu ja nak cer, kbai.

Assalamualaikum, and #sinahaut <3

Oh, btw, aku ada Pra-Trial-SPMRSM tiga hari lepas balik cuti raya. And, cuti raya seminggu ja. Huks. Doakan daku (:

P/s: I passed two weeks, two weeks to go!

Tuesday, June 2, 2015

#Iamconfused?

Assalamualaikum..

         Well suddenly tears fell from my eyes, and I don't even know why. It hurts so bad. Ngilu tetiba. Pedih sama. Felt so hard to let go. It's me who's on the wrong track. It's me who's not controlling myself. I hate this kinda situation. Where I'm at guilt and at the same time I don't wanna be so. Hopes again. Sure do I hope we share the same hope but thats kinda hurt. I need to stay put for the pause. Its weekdays and I shouldn't actually. (_ _") What the heck that I'm doing? (_ _") Sure I am not ready for any of this. Ergh. I should've stop a long time ago but I didn't.. And theres must be something behind all this. I hope so. I really need my hati keras kering ala gurun zaman dulu-2. Awat dok jiwang karat reput sangat taktau? (_ _") Haishhooooo kaycee. Kuat sikit. Toksah dok merepek tak tentu hala sangat. Fokus on finishing whats first. Folio ada dua ketoi. Mau dok beringat sama. Kbai.