Wednesday, July 22, 2015

#PuasaRayaDemam

         Assalamualaikum ..

           Heyya gaiss .. Lama dah nak update tapi sekarang baru ada mood and baru rasa larat nak angkut beg pc naik bilik .. Haiseh . Ni typing pun leleh ja .. Tak larat nak bukak mata sangat pun .. Ubat sampai nam jenis nak kena hadam .. Huhu .. Demam menjadi-2 aku nih since sebelum posa lagi .. Start teruk malam raya 1st ah .. Petang tu dia mai hangat tahap apa taktauu la . Dah la malam tu siap ada bbq bagai .. Aku tak makan langsung mlm tu .. Meriah boleh gagah lha takat 3, 4 family gituh ..

        Aku tak tau nk buat apa , masuk bilik amek voice recorder aku , keluaq panjat batu , ban terus sambil dengaq lagu .. Lama sikit baru kazen aku mai join lepak atas batu .. Haihhhh .. Sabaq ja lha aku pun .. Esok tu pi umah pakngah pun , orang makan macam-2 , aku lengai ja .. Huks . Sengal badan tu toksah cakap ah .. Takpasai-2 jalan dah macam orang tua-2 . Dah lha pakai dress dgn wedges 2 inci . Gila betoi . Haha .

         Raya third dah balik umah balik dah .. Hari ni reda sikit lha .. Raya ke empat tu teruk gilas . Raya kali ni memang raya paling kritikal lha .. Bayangkan lha , apa saja aku makan , takdan 15 minit , muntah . Kalau muntah sikit-2 takpa gak ah , ni tahap sampai kosong balik perut aku pa cita ? Aduhhh .. Aku sampai tinggai tulang ja nih . Boleh jadi rangka kalau kemarin aku xstart makan nasik . Gila gila .. Haishh .. Seksa woii .. Sampai nak angkat kaki pun xlarat .. Ngeh , nasib tak sampai tahap jalan pakai tongkat ja . Keju betul .

      Balik cer time bulan posa ritu .. Time bulan posa tu lha dapat KFC , ganjaran penerima anugerah pengetua final semester 2 tahun lepas ! Peh . Ingatkan tak dapat apa dah .. Wakakaka . Syukur syukur :P Pastu ada la sikit-2 dugaan dgn makhluk-2 tak brapa nak berguna dalam dunia nama emaresem tu .. Sabaq ja lha kans . Lewls . Annd , setiap minggu of last three weeks before balik , ada amalii . First bio , then fizik then kimia . Yay . Dah setel . Best nya lepas amali fizik tu pi bukak posa umah Cikgu FIZIK :D Yay ! ~ Hewhew .

        Aisehh . Ada sikit tragis ah .. Ust Na'im dengan Ust Syahir pindah :'( Sobs . Gila ah , dua-2 tu dah lha antara yang 1st batch ust ustzh UA .. Tinggal skrg Ustzh Saadah dgn Ust Fariz ja :( Hewhew .. Tu pun tak masuk exact day sebab depa masuk lambat sikit tak silap aku .. Ust Syahir dgn Ust Na'im mmg masuk 10th of January 2011 aku rasa . Huaaaaa .. Punya bajet keras hati tamau nangis . Alih-2 alip omaq pi tayang video plaks .. Aduih . Takdan apa dah begenang ayaq mata . Cis . Keju lha hang alip . Tak baik betoi kasi orang emo hari nak balik raya . Huhuhuh .

       Jumaat ni jamuan raya , aku taktau lha nak pakai baju apa .. Baju besa ja lha kot .. Tak gamak aku nak pakai jubah labuh meleret takdan alter aku tuh . Lewls . Tu tera wedges dah meleret tahap apa , ni kat maktab dah la pakai sandal besa . lol . Tamau lha aku jalan ala princess angkat kain macam raya haritu .. No no no ~ Gambaq nak kena amek wey , hahah . Duty-2 lepas ni kalau aku malas sangat baru lha aku lepass TERUS dekat adinda-2 Shutterbugs aku .. Stakat skrg ni , belum lagi kay .. Hahaha .. Gila kuasa betul aku :P Ngeee ..
Le 502 in Tcr Suriyati's House for Iftar (:
The Ustaz Syahir yang Sporting :')
The beloved paksu and Kazen :3

        Well , last night's conversation was nice .. A happy start for me for another new month (: Pray the best for me , ya ? For yourself as well . ^_^

Assalamualaikum warahmatullah . Selamat Hari Raya Maaf Fizikal dan Rohani [=
Doakan Pelajar-2 Tingkatan 5 MRSM yang tak ambil lagi Pra SPMRSM . Aku dah nak siap balik maktab .. MC takat harini ja .. Suspected dengue tapi fever aku tak teruk dah harini .. Should be fine though . Adios . Have a good evening ! (":

**p/s :: Birthday countdown 22 days .

#sinahaut_

Saturday, July 4, 2015

#Rant

           Hey. Know this. I am living here in this world, dah almost 17 years. And I've wasted so much time. Putting hopes on so many persons that I shouldn't have. Giving hopes that I shouldn't do. I need a new life. I need a companion not just here, but 'till there, hereafter. I need to be better person, so that I can be the best person my future would have. I need supports and motivations. I am weak and fragile. My life ain't all waltz but still a bed of roses. Hell yeah, with its thorns together. I existed, for a reason. But still, I can't see em crystal clear, yet. Can someone be my wonderwall and, help me face my fear? I feel so left out there, and I feel belong here. What can I do to stop these tears? I'm sick hearing judges from bullsh*ts who doesn't even know me, who hates me for who I am. Dammit, that's not even a place to live. I can only exist. Love me or hate me that's who I am, and I'll still make a move on but yeah I'm strugglin' hard. Dear God, you made it possible, when facing obstacles, please let me do good before I passed on in a hospital, and always reciting the testimony of faith, lead me out of the complication in this life's maze.