Sunday, November 15, 2015

SPM The #3rd Week

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh ..
Alhamdulillah, bumi Kepala Batas hujan.

      Things just gets .. I don't know? Better? or even worst? I'm still feeling the lost I've been feeling like before. And maybe it's even severe than before.. <sigh> Entah lah.. When that phrase "You never give up, don't you?" tu timbul, bunyi sound fx kaca berderai penah dengaq kot noh macamana? Ha camtu ah. And that phrase timbul masa aku tengah makan kat ds. Hahahhhahahahahahahahhahahahahahaha, so what happen next was history.

       Beberapa bulan lepas tu, another phrase datang menjelma. "dah bitter.. Tawar hati."

       Not your fault. It was mine, clearly. Well, I don't have anything else to do, I don't know. It's not the end, nope. Making some space for both of us, mungkin? Buat masa sekarang, aku tak rasa aku patut buat apa-2. Memang sumpah aku dah tak tahu nak buat apa. Rant dekat sini je lah.. Dekat orang lain pun takde nak rant. Whatever it is, I'll just wait. What will come, what will happen, who will come next, I'll wait. Can I?



        You're always in my prayers, all the best. And I am waiting.
May Allah bless, take care.

Monday, November 9, 2015

#Sekolah

Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, stress!

          Ceitttt, pengerusi MARA mai maktab. Wai wai wai wai wai wai wai wai wai nak kena mai? Aku baru nak lepak landing kat kiub, gemilang 3.15.. Keju betul. 2.30 nak meronda asrama puloks. Haiyyooo (_ _") Sabar je lha den. Huhuks. Kay la fine, atleast semua budak turun awal untuk gemilang. Alhamdulillah, terima kasih sesangat. Yay.

       Choih, pagi tadi lawak Ferdinand Magellan macam hapa lagi harini. Rupa-2 nya, dia yang bunuh suami Masnah. Then, Masnah sumpah dia. Tu yang muncul masuk dalam Paper Sejarah SPM tu. Dengan harapan, nak mintak tolong bebudak SPM tolong dia, sebab dia sesat masuk dalam paper. Malangnya, bebudak SPM pun sama sesat dengan dia taktau nak jawab cemana. Hm hm. Warghhhhhhhhhhh. Belayar lah kau Ferdinand. (_ _") Cesss, keju.

 Lawak paper BM, semua troll kenapa Masnah menangis. Lawak paper BI, macam mana Mila boleh text dengan Zain sedangkan Mila tu Beluga Whale yang selamatkan Yun? Hadoiy. QS? QS kat maktab aku lawak nota tudingan je lah. Kbai, gemilang nak start. GTG. <3

Sunday, November 8, 2015

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia dari MRSM Kepala Batas 2015

Assalamualaikum ..

        Cak! Heyya guys. I wanna be like Trisy, and I wanna have my Jade.

Hewhew, teddia. Lepaih-2 exam Bahasa Arab keretais 1 khamis retu, maka ada suara menyatakan bahawa, " TAHNIAH FORM 5! 4A+ setengah dalam tangan weh! "

Maka? AMEEEEEEEEENNNNN ..

         Nak buat cena, orang doa weh, aminkan terus lha tunggu apa lagi bruh? Ahahaha. Dah lama tak hapdet. Kans? So, there goes, spm dah lepas 4 paper setengah. Pasal arab baru satu paper yang alhamdulillah aku seronok tengok soalan-2 yang keluar. Yeehaaaaa! >.< Kuikuikui. Mggu ni takde exam lansung.. Free jap seminggu, pastu minggu depan, ada tiga paper ja. Ja. JA. But, tiga paper tu ada SYARI'AH sekali weh :/ Scary. Muahahahahah.. Nak tau satu tragedi SPM budak MRSM Kepala Batas dak?

       Jengjengjeng! Hahahahha, semua kena getah pasai pulun baca nota tudingan, namun, harem. Hahahahhahahhahahahahahhaa.. Keluaq-2 dewan tuuuu, hatttuuddiiiaaaa, mula dah kudengari ancaman-2 maut yang keluar. LOL. Sumpah kenot go. Yep, there goes paper QS aku. Wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee *flies away* Konklusinya di sini, kepada hadek-2, dan form 5 yang nak amek paper seterusnya ni, jangan percaya langsung tudingan lha spot lha bagai, yang tudingan pun tak tertuding, yang spot pun tak terspot, sempot je yang ade time bukak kertas soalan tu. Lewls.

        Okay, minggu-2 exam nih macam besa ah, dugaan maciam maciam wa cakap lu.. Well, just nak share cerita apa yang jadi masa trial haritu, aku tak study langsung for exam Shari'ah yang berjalan pada hari isnin 7hb September. Esoknya nak exam, malam tu aku punya la serabut. Memang lha bukan masalah aku yang buat, tapi benda orang lain buat, kita yang efek teruk tahap cipan. 3 benda jadi time trial, yes. Semuaaaaa bab kacau cari pasal dengan HATI. Well, menangis tu tak la teruk, benda bila breakdown tu sumpah lahh. Haishh.. I can't think straight the whole weekend, buat-2 je macam takdak ap-2 walaupun ekceli hati time hanya Allah yang tau.. Alhamdulillah lha Allah bagi jugak aku rezeki nak merasa lepas pointer untuk trial haritu, dengan Alhamdulillah result yang cukup hebat dah bagi aku kalau nak banding dengan bebudak lain yang gila-2 punya result dok kat maktab ni.. Huhuhu.. Result tak tera mana pun, result tak lepas pun buat nak apply Persijilan.

         And yes, masa SPM jadi lagi benda yang sama, tapi tu lha.. Ujian dengan dugaan dunia mana pernah habis, kan? Tambah bila aku sendiri sedar benda tu normal untuk mula nak rasa benda-2 lovey dovey acts bagai tu, sure lha ada.. Aku normal :p Dad says so. People says so. It's up to me pun kan for how to restrain myself, jaga hati jaga nafsu. Huks. But, it does sometimes buat rasa macam nak jerit sampai jadi resonance tau pecah cermin tingkap semua. Yay. Hah teddia keluaq pasai fizik, nasib tak exam lagi.. Standard ah, kalau dah lepas paper tu, jangan la memandai nak mention Catch Us If You Can ka, Pelayaran Penuh Peristiwa ka, Tiang Cengal Dinding Sayung ka, Reinassance ka, tetiba cakap pasal Hamka, Imam 4, hohohhh, no no no. Mesti kena sound punya. Hahahahah. Sebab, semua takmau pikiaq sat. Stop sat semua tuh pasai paper dah lepas. BM, BI, QS, Sejarah.

          Cakap pasal hati, aku rasa macam dah tadak hati. Lol. Bukan apa, dia bila sekali kena sentap heart throbbing anak panah laju tahap cipan menerobos hati, yeay. There goes. Jadi mayat hidup, jalan macam tak nampak jalan. Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tapi nasib baik lha ada memember yang slalu cheer up kan my days dekat maktab ni.. Kurang sebulan lagi aku nak nampak muka-2 budak-2 kiub aku.. Kurang sebulan aku nak hadap muka-2 budak batch aku.. Aishhh, tacing pulok nokkk.. Lol.

         Well, nak cerita jugak, pagi kemarin aku and some f5 comrades kena denda duduk luar PSP pasal datang lambat kelas Bio. Keh, Cikgu kunci PSP dari dalam weh. Scary. But, it was fun though, rasa bersalah tu ada, datang lewat. Huhu. Terlajak tidur terlajak perahu semua ada. Tapi aku enjoy je buat handout kat luar tu, bersungguh-2 aku buat walaupun lastly tak sempat siapkan. Hewhew. Atleast ada la benda aku ingat memori-2 saat-2 dah nak keluar maktab ni kans. Hahahah. Bongok je kau kc wehh.. Record aku tadak lha suci sangat dok maktab ni.. Muka kena panggil warden, muka kena denda, muka lambat turun tu dah memang ada tulis atas dahi. Tak bangga pun ekceli, tapi tu lha. Aku buat pun tanpa perasaan, yada yada, maktab ada peraturan, duduk maktab buat cara duduk maktab lha, ikut peraturan, taknak ikut, buat maktab sendiri. *kapish*

        Recently mengulang murajaah novel Hlovate, Rooftop Rant, then suddenly kisah hati sendiri didn't go the way I hoped for. Sokay though, lepas SPM aku nak release dengan bersungguh-sungguh! Lol. Agak-2 kalau aku apply PLKN mama dgn abah nak cakap apa eh? Hahahahahhahaha, gila pun ada rasanya. Tapi, sumpah lha aku nk pergi somewhere lama2 sikit.. Nak lupakan semua benda >.< Aminnnnnnn, harap berjaya. Well, minggu depan got Mathematics, Additional Mathematics, Pendidikan Syari'ah Islamiah. Then the next week goes Physics, Chemistry, Arab Kertas 2, and the last one.. The last week and day at maktab, Biology.. Jyeah.

        Have fun having Soalan Paling Mudah, dearest kaycee. All the best menghadapi kehidupan yang dah tinggal tak sampai sebulan dekat maktab tu. Love yourself, 'cause you'll never know who's gonna love you back. Istighfar everytime you remember. Go on, live your life.

Let it go, and make way for you life.
The right time will come. It sure will, and nobody knows when. It's hard, I know, please, it's for your own good. Take deep breaths, please, let it go.. No more, just, let it go.. If it wasn't yours, it'll never return.. Accept the fate, Allah knows best.. Stop crying for your fragile heart.. It's hurting for sure, but you'll get your somebody someone, someday.

Bittawfeeq wannajah untuk diri sendiri. <3