Friday, January 22, 2016

#kawan

Assalamualaikum warahmatullah.

Bismillah.

     Jumaat lalu, 15th January 2015 malam sabtu. A good friend of mine, he went and left forever. Allahyarham, Affiq Ropiee meninggal akibat kemalangan jalan raya. Aku dapat tahu that pagi sabtu. Ustaz dekat maktab contact aku tanya if theres budak maktab batch aku nama Affiq Ropiee and I was like, bukan lah, dia kawan saya tu, tapi dia SMS Kepala Batas, bukan budak maktab kita, why so? Ada orang kacau ustaz ke? Haha, soalan.

     Ustaz jawab, budak tu meninggal semalam sebab accident and I was like. Tergamam, terdiam, terkelu, kaku. A moment of silence. Serious. I hung up, logged on to my facebook account and there it was. The news. He's gone. Yes, he was a true friend, a good, very good friend.

    What makes me feel so bad was he did contacted me a few days before that, mintak belanja. Aku pun reply, hang yang dah reja, aku pulak nak kena blanja, apakes? Haha. But he urged, in a friendly way of course macam tak kiraaaa nak jugak hang belanja. The conversation ended just after that, and I never would've thought that, that was his last wish from me. Allahu, the pain sure hurts. Aku hanya mampu doa, belanja doa ja kat hang la ni. Sedihnya aku, eventho dah lama tak contact, tetap rasa dekat dengan hang. Lawak-2 hang, keceriaan yang hang bawak dalam hidup orang sekeliling hang, susah weh nak lupa.

    Dulu, masa arwah Khalid pi, aku sedih gak, classmate kan, huhu. Tapi, effect lepas hang tadak aku rasa sedih gila kot. Semoga arwah tenang kat sana. Aku hilang seorang kawan dah, yang dok ada ni jangan la tinggai aku dah. Sakit weh. Tapi kalau dah sampai masa, aku kena redha gak ah. Kalau aku pi esok-esok lagu mana pulak kan? Tenanglah hang, Affiq, kat alam sana. Aku sentiasa ingat untuk doakan hang, insyaAllah. Sampai masa, kita jumpa.

No comments:

Post a Comment

Kata2 hikmat dari anda???