Sunday, March 20, 2016

#karnivalpendidikanMARA2016

Assalamualaikum.

Haiyah! Peh, rabak mata aku harini. Why? Okay, begini alkisah hikayatnya.

     Bayangkan kau tidur around lepas subuh, then kau jaga pukul 9 lebih and setel hand over some things, pastu kau sambung tidur sampai pukul 10.45 and bangun siap-siap pergi SCM sebab janji dengan members at 1100hrs plus minus jumpa kat sana.

     Sleeping less than 5 hours then you go to #karnivalpendidikanMARA2016 for the 2nd time sebab kemarin dah pergi tapi dengan Mama and Abah pastu rasa macam tak happening sangat kemarin pun surrounding pun kelam semacam so harini pergi lagi sekali dengan another 8 girls kesayangan uhuk uhuk. Pehhh, boleh bayangkan kot betapa aku struggle untuk tidak menampakkan wajah sleepy rabak tak cukup tidur aku tu masa spend time dengan kesayangan-kesayangan saya semua tadi. Hahaha

     Tahu apa aku buat? Benda biasa, aku mula buat bising dan tiada istilah quiet and listen without interupting in a proper way langsung. 1st thing aku buat was greet Selamat Datang kuat2 and welcomed myself and the others dekat pintu depan Sunway Carnival Convention Centre gaya aku greet customers masuk kedai masa kerja kat Oldtown dulu *ceh, macam dah lama sgt ja brenti keja padahal baru seminggu* Dah la tengah makan waffles sebab tak sempat breakfast pastu lapar macam apa ja tak senonoh sungguh lahai kc. Hahahaha bongok.

       Pastu memang aku cakap banyak gila, well, better lah aku tanya macam-macam sebab aku bukannya tanya benda tadak kaitan macam tiba-tiba aku tanya kenapa langit itu biru dan rumput itu hijau punya soalan bagai kan. Memang aku tanya la course ni study apa, accomodation, fees, financial supports, future carrier yang berkaitan semua tu memang aku rasa macam aku lah manusia paling tak berhenti cakap kat situ entahlah kalau perasan sorang2 padahal takpun tu aku taktahu la kan. Kah!

     Pastu tadi macam booth2 semua hidup tak kelam macam kemarin pun peh nasib baik pergi lagi sekali. Memang harini aku apply ja mana aku rasa bleh apply, huhuhu. Rezeki masing-masing kan? Memang aku banyak aim asasi kalau boleh, aku nak habis study cepat nak kerja nak support family tu ja aim paling clear yang aku ada sekarang. Ahuhuhu. Whatever uni or college or institute I wouldn't care much kot rasanya as long as I can pursue my studies. Hm.

       So sad rn. Why? Takdelah, hm. Tadi, after pergi edufair tu me and the girls lagi 5 orang watched Kung Fu Panda 3. At first katanya nak tengok Boboiboy The Movie pastu tak jadi sebab seat penuh tinggal seat depan pastu seat kosong yg tinggal pun berselerak so tak best then they decided to watch KFP 3 and diorang tak tahu aku dah tengok dah pun ekceli haritu. Hahaha, but sokay, sebab masa tengok haritu pun aku tak fokus sangat. *ahem* K, so what caused hati galau sasau angau pulak dah ni? Pasal seat and hall. Hm, sebab aku tak ada masa diorang beli tiket. Masuk ja hall, tengok2 seat, then I remembered something.

     Immediately I took out my wallet and there it is. The ticket from the movie Deadpool last February. I am sitting at the same seat, in the same hall. ... ... ...

Rasa nak menangis tah kenapa tak tahu kbye.

No comments:

Post a Comment

Kata2 hikmat dari anda???