Monday, December 31, 2012

# 2012 :)

Assalamualaikum ..

    Setelah begitu rmai menghapdet pasal new year yg akan datang tak lama lagi ni.. Aku nak update psal tahun yg akan di tinggalkan iaitu 2012 :)

    Mmg aku pernah kata tahun aku benci.. Tahun malang.. Tahun sial.. Tahun terok.. Tapi hakikatnya aku kena tarik balik smua kata2 aku tu.. Astaghfirullah.. Huhuhuhuhu..

    Pasai apa aku penah ckp smua tu? Meh nak story satu2.. Hehehhe.. First skali ? Herm.. Tak igt lah.. Tapi aku nk tulih jugak ! HAHA.. Apa yg aku igt ialah.. Masa mula2 masuk.. Depa kata nk kena rombak kelas.. Asing laki pompuan.. And I was like.. "Damn ! WathaaaaHell??" Huhu ! Pasaipa? Buad srupa xkenai.. Paham2 sniri la en? HAHA..

~Facepalm~ (/_-)m~
     Lagi, pasai kenai rombak group tasmi'.. Elok2 aku dok ngn PakDan kesayangan aku tu.. Tak pashai2 aku kena pi group Ustad Anuar.. Group last skali plak tu ! Huaaaaaaaa.. Wlaupun aku rajin cari pasai*buadgila ngn PakDan a.k.a Ustaz Muhd Syahidan b Musa :) .. Yerp , bez wo group kami.. Bak kata ustad.. Group kami RockNRoll :)) HAHA.. Merepek ja keja beliau kan? Tapi , beliau la satu2nya ustad yg slalu slowtalk ngn aku.. :D .. Cara dia ckp mmg slalu mkn dalam arr.. Aku ngaku mmg penah kutok mcm2 kat dia... Tapi nak buat cmna.. Kot mna pon aku kutok ka maki dia.. Hat betoi pon last2 tala kat dia jugak kot mna pon.. Huhuh.. Ni la dia.. Ustad Tasmik kesayangan aku.. HAHA !
Hambaallah Muhdsyahidanmusa
~IniLahParkJieDan~
    Lagi apa ekk? Pasai aku sniri yg xpuaih hati ngn senior pompuan f5.. Ntah, merepek aje ar depa tuh.. Ckp xsrupa bikin.. Aku tak nafikan mmg ada yg berhati mulia dan berpekerti indah .. *sasteqabaqhang!* .. Major mereka tersgtlah annoying buat aku.. Pengakuan tulus ikhlas dari hati yg suci dan murni.. Aku mmg xsempurna.. Itu hanya pndangan aku sorg.. Kalau ampa punya pandangan aku xtauu dan xmau nak amek tau... HAHA..

    Okaayy.. Sudah la tu bab2 teruk.. Ada satu lagi.. Aku malas nk crita sbb berkaitan ngn LELAKI... So, aku nak abaikan bab tu.. Skrg aku nk story pasai yg indah2 plak kayy..  Mari2.. Hehehe.. Err...

~LoveLoveLove~
     Along aku kawennn !!! Yeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. !! HAHA, Alhamdulillahh.. Mashitah Hanim bt Ahamad , telah bernikah dgn pasangannya Muhammad Nazri b Said pada 25th May 2012.. *BirthdayKayEn*

~2ndJune2012~
     Oraitt.. Pasai kes rombak kelas tu.. Last2 xjadi sbb dalam sistem MARA tidak membenarkan situasi akademik yg sedemikian.. Alhamdulillah la.. Huhuhuh.. Then , budak laki plak yg dirombak,.. So just budak pompuan ja yg stay.. :D Yeah ! .. Kemudian , dpt tmpt duduk depan skali.. Ngn KakLong yg sgt rajin mencubit paha aku sbb aku gheja lentok ja lam kelaih.. Thanks KayeLL.. HAHA :* .. Lagi lagi.. 

    Herm.. Yeaaa.. Tahun ni.. Agak rmai wish aku time Birthday aku ! Mmg mcm budak2 sikit kadang2.. Bab birthday mmg aku sensitip sikit.. Hahahaha.. Kalau bleh nk smua org bg hadiah kat aku tetiap tahun.. *AMBOI !* .. HAHA, angan2 semata2.. Hehehe..
    Err.. Apa lagi? Haaa.. Tahun ni aku festime outing ngn kwan2 maktab aku.. Mereka2 adalah.. Mas_Syido_Tasya_Dayne_KakLong.. Herm.. Depa jer la.. Hehehe.. Bawak depa pi SCM jer la en,,, Nak usung p mna lagi.. Hahahah.. Mula ngn Mas & Syido tgk Step Up Revolution.. Then ngn Dayne,Tasya,KakLong plak tgk Paranorman ! >.< Yeah !

       Haaa.. Yang last ni exclusive tau.. Aku & Mas dan Syido join jarang2 akan patrol*konon* a round the maktab.. Weeeeeee.. Kadang2 sampai tiga round kami pusing maktab.. Yer.. Kepada Pengetua, Hep , Hek , Hea & Ketua Warden yg dgaq budak2 dok hingaq time pkol 9-11 time sabtu malam ahad.. Kami lettew.. HAHA.. Actually , bukan kami ja.. Ada ja bebudak lain yg round.. Tapi kami buat jadi macam routine mingguan..
     Akhir sekali.. Aku sangat & tersangatlah ingin berubah kearah KEBAIKAN.. Sapa xdak mmg muhung la aku baq hang.. In shaa Allah.. Org kata...Pelan2 xpa.. Jgn xdak langsung.. Heee.. Oukaylah.. Esok dah mula tahun baru.. Dah kena balik maktab.. Ready nak kena rotan sebab murajaah seciput.. Homework baru nak start buad ! :D.. Muahahahahhaha ~ Dan , BABAI BLOG [\]

     Sekian Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.. !

Tuesday, December 25, 2012

# KlangTamanSriAndalas :)

Assalamualaikum warahmatullah !

     Hai hai.. Dan Hai ! Aku kini sedang menghapdet blog haku ini di rumah PakLong aku :) Yeah bro.. I'm in Klang :'D .. Heeeeeeee ! This time.. I made it here with Train ! >.< Da lame x ghabat natang tu.. HAHA.. Seriously.. Last naik ketapi masa tu umo aku seblas tahun.. Rombongan pegi kL ngn sekolah.. Heee.. Darjah lima.. Naik2 ketapi.. Teriak beb ! >.< Wakakaka..

       Ganas2 aku pon teriak tau festime pegi kL sniri xpegi ngn fmly.. Adehh.. Tapi yg lawaknya derr.. Teriak sat ja.. Lepaih tu mai balik la prangai gila aku neh.. Weeeeee.. Herm.. Dapat tiket pkol 8.. Koc R6.. Depan skali la derr... Then... Seat ada tiga.. 9A, 9B and 9C .. Then.. Mula2 aku dok aisle.. Then dok tepi tingkap.. Then amek tempat Mak aku plak.. HAHA.. Macam nomad dah..

~Nih la class 24 yg kitorang naik!~Spesisdia la.. HAHA !~
     Penat tido time dalam ketapi.. Aku bangun.. Pegi lepak kat depan ngn Abah aku.. Abah bukak pintu dia.. Then menikmati keindahan fresh air masa ketapi tu berenti kejap.. Then msa ketapi tu dah mula jalan pon Abah aku still xtutup pintu tu.. Pergh.. Best ! >.<

      Sampai kLsentral.. Naik komuter pegi Bukit Badak.. Then spupu aku datang amek.. Bangcik Yan datang ngn anak2 die skali :) Peh.. Alhamdulillah la :'D .. Sampai je umah PakLong.. Pergh.. Penat jgn kata arr.. Aku malam kalau esok tu travel.. Mmg aku xleh tido awal.. Kalau tido jugak awal2.. Alamat tertinggal lah aku en? Huaaaaaaaaaa.. !

     Kehari iniannya.. *instead of keesokan harinya..Hee..* Aku cam xcaya ja.. Aku org 1st bangun? Pergh ! Achivement terhebat la jugak en.. Hahaha ! Sarapan.. Then tolong Mama ngn Along buat *GulaiKariKepalaIkan* haha.. Pluss sayur bayam masak ape ntah.. HAHA.. Aku tolong kejap jer.. Then lari pegi luar.. Tgk Abah ngn PakLong tolong Abg Nazri repair keta.. Tukaq batery.. HAHA..

     Lepas tu.. PakLong ngn Abah plak pakat 2rg kait buah pelam kat luar umah nuh.. Aku bleh plak tanyer soklan budak tadika.. Rsenye budak tadika pon tau kot? "Buah ape nie? " SSEEERRRR !!!! Malu syial ! HAHA ! Sakai giler der.. Err.. Then.. Family KakYong ngn Abg Marzli plak sampai.. Riuh ar rumah en? Weee.. Hannah, Alif, Rizqy, ngn Baby Ammar :)

     Petang tadi.. Pegi umah Bangcik pulak.. TeaTime ! >.< Then.. Main bola pulak ngn Haraz ngn Hamzah :) Indah xde pegi GM.. Then balik sini.. Depa kluar pegi Pasar Malam.. Aku malas da nk kluar.. Sampai da mereka.. Smpai sini jer kot? HAHA.. May peace be upon you ! >.<

#prayformyhappynesshere! Muah !
xoxoxo ! <3

Thursday, December 20, 2012

# Last Hangoud 2012 :'D

Assalamualaikum warahmatullah :)

    Alhamdulillah.. Everything was fine today.. First destination was NurSyamimi bt Ahmad Ghazali :) *betul.dah.ejaan? :P* Heee.. Buleh plak beliau bayangkan aku berBaju Kurung masa aku tgh tunggu dy kat luar umah dy.. HAHA.. Merepek lah Mimi ! >.<

     Then, jalan pegi ke rumah Siti Nur Syafiqah bt Gazali.. HAHA.. Nih lagi sorg.. Aku soh siap awal2 xnak.. Mula la macam2.. Then pegi umah Nur Syafina Athira bt Salmihan..*betul.ke.x? :P* .. Then, straight away to Library :) Hantaq buku jer lahhh... Last hangout xde mknenyer kat Library jer kayy .. (^_^) ..

     Dah sampai Sunway.. Tengok-2.. Cerita yang ditunggu-2 oleh Mek Klate tu xderw pewn.. HAHA ! And Life Of Pi pon start pada jam yg agak lewat.. So, we decided to have a break kat FoodCourt lah.. Then Siti ngn Mimi took their LunchBoxes.. HAHA.. Aku xmakan sniri pon.. Tapi disuap penuh romantika oleh kedua sahabat aku nieyh.. HAHA ! [>.<] .. Style derr.. Sweet kowt !

     Dah tu.. We went to Popular Bookstore.. Kononnya nak ushar novel lah.. Huhu.. Nothing suits my taste by that time lahh.. Sedeyh! Then.. Suddenly.. I saw two guys.. They're from the same school as mine.. Bebudak f4..  Amar Emir and Sufiyan .. HAHA.. Dah tu.. Ape lagi.. Laarriii !! Ape function aku lari dari diorang pon aku xtau.. Just aku xnak nmpk diorang depan mata aku.. HAHA !

     Dah tu.. Bincang punya bincang..Discuss punya discuss.. Inilah hasil keputusan mesyuarat xbrapa nk agung KayCee.MingMing&Sitot. HAHA ! Damn lahh.. Lawak !

~TheHobbit::AnUnexpectedJourney~
    Saja la ajak bebudak nih layan 3D .. Survey2.. Depa 1st time.. Kira orait la tu.. Dahtu.. Hehehe.. Mula la kami membuli Cik MingMing kami.. HAHA.. Sapa lagi kalau bukan Mimi.. Lalalala.. Mula2 Siti.. Then Aku.. Then.. Jenoh la dok paksa budak Mimi ni naik penimbang berat tuh.. Wakakaka.. Last2 naik jugak beliau.. Nak tau result kami?

Jeng-Jeng-Jeng... ! HAHA, xmau la habaq.. KakakSyamimi dah warning awai2 jangan upload kat mana2.. Atau bagitau kat mana2.. Segan lah pulak.. Kata beliau.. HAHA !

     Next stop.. Surau lah.. Zohor situ.. Herm.. Jumpak plak mereka2 yang aku lari dri depa tadi tuh.. Haihh.. Cepat2 aku masuk surau.. Saja la Siti ngn Mimi ni... Timing xpenah nya set.. Adeh ! HAHA.. Lek2.. Gurauan semata2.. 

        Then ! Masuk hall la.. Apa lagi.. Dalam crita tgh2 dok layan tu.. Ada la satu part agak kurg rancak.. Boleh plak MekKlate ni layan buat taik mata dalam hall.. Adehh.. Mentang2 la gelap gulita ! Haiiyoohh ! Ini macam pon ada kaa? Haishh ! Siti..Siti.. Ade plak gitu? ZzzZzzZZzzz.. Dgn spek 3D dok senget.. Lawak derr !

     Dah dok lam tu.. Sejuk la plak bhaii (_ _") .. Siyes sejuk.. Aku smpai ketaq2.. HAHA.. Punya la lama dok lam tu.. 3 jam aku rasa.. Lama la jugak.. Tapi standard la 3 jam kanss?? HAHA.. Dah abeh crita.. Walaupun crita tu tergantong sikit ending dya.. Dan lagi snap gmbaq aku ngn spek 3D .. Haihh ! >.<.. 

~DahMacamNtahApa2~
     HAHA.. Dah kluaq tu.. Herr.. Destinasi utama? Cari bangku nk lepak sait la maitt.. Sejuk gedi hang tau? Rupa2nya kat luaq pon hujan la maitt.. HAHA.. Hadeih... Patot la aku ketaq terlebih macam! HAHA ! Dan.. Last detination dalam Sunway.. Toilet ! HAHA.. Xde kje cari kje dow ! 


    Weeeeeeeeeeeee... Merepek lah.. sorg tgk straight.. Sorg tgk kiri.. Sorg tgk kanan.. Hah, elok ! HAHA ! Mula la tu.. Kekeke.. Dah abes tu... Ape lagi? Gerak balik arr ! >.<
Sekian, may peace be upon you ! :D 

Mimi & Siti :: Muachxx ! <3 !

Monday, December 17, 2012

# Hari Berganti Hari ~

Assalamualaikum.. :)

~KesianHatiIni~
    Semalam, dirimu sepi tanpa bicara
    Bibirmu bagaikan kelu tuk berkata
    Mengapa begitu wahai jejaka...?
    Telahkah aku membuatmu terluka..?

Kelmarin, saat kau mula menutur kata
Hatiku resah tak mungkin gembira
Kerna apa yang telah kau bicara
Kau pintakan ruang dan juga masa
Penjelasannya pula ku perlu tunggu saatnya tiba

    Hari itu akhirnya ku tempuhi
    Saat kuharap hanyalah mimpi ngeri
    Kini segalanya menjadi realiti
    Ku akur jua akhirnya kau pergi
    Dengan alasan kasihmu mula berbagi!!

Esoknya pula ku mula merasai
Sakit dan peritnya saat kau pergi
Sia-sia segala rasa yang telah ku beri
Mengapa madu yg ku sampaikan tetapi racun yang kau balasi?!

~Tense~
#jiwang.sebentar.~

Saturday, December 15, 2012

# Interview F1 2013 Session..!

Assalamualaikum!!

     Alhamdulillah.. Da interview session for next year's f1 has finished.. Alhamdulillah! Well, we started from Monday to Thursday.. Helpers were already there since Sunday evening.. As for that.. Major thanks to all that have given their full coperations since then..

    Buat macam aku ni penyelaras event plak.. HAHA, well, penyelaras merupakan Ustad Muhd. Syahidan b Musa.. Atau lebih mesra dikenali sebagai PakDan :D.. Beliau telah menguruskan event ini dgn jayanya.. Walaupun aku telah diberitahu bahawasanya beliau sangat cuak kerana sering dileteri.. HAHA..

      Well, whatever lah.. Just nk kongsi ape yg kitorang lalui sepanjang berada di maktab semata2 f2 sahaja.. Tersesat ada yg form 1 yg rajin datang.. Thanks adik2 ea.. :) .. Hik! Hari isnin.. Pagi bgun awal.. *tu.pom.penad.siti.kejut.aku..* .. Thanks kawan :) ! Subuh setiap hari di surau ea.. :D Alhamdulillah.. Hikhikk.. Then balik kiub, breakfast.. tukaq bju .. Sharp 8:00 .. Dah smpy kat bilik temuduga.. Sbb aku helpers bahagian temuduga..

      Pastu malam, tolong ustad Zaher potong buah jambu.. Ngeh3.. :D ..Kami buat sejam lebih ja siapp.. *bangga.sebentarr..*HIK!.. "Tera xsangga kami ni" Bak kata ustad Zaher.. Kami buat ada la dalam 10 org.. Campoq ustzah Sharifah. 11 org la kot.. Wahwah.. Riuh sungguh bilik tv ground malam tu.. HAHA.. Aktiviti usik mengusik dan poyo mempoyo sakan kami niyh.. HAHA..

        Second day, aku mula bertugas sbg seorang helpers bahagian data.. Sampai lah hari Khamis.. Weeeeeeeeee.. Best gila ! Dok lam bilik data kanss.. Cikgu2 yg ada termasuklah Cikgu Hazrat, Cikgu Syahrina, Cikgu Wina, Cikgu Suriza, Cikgu Yati.. And ade lg kot? Ta igt sudah.. PakDan pon rajin join bilik data.. HAHA.. Layan crita Istanbul Aku Datang gn Sinister.. Perghh.. Wlaupun ada kejadian yg agk mbuatkan aku sangat TERASA.. -_-)" Sabaq la noohhh !

       Petang, round maktab.. Then terus pegi surau.. Wahwah.. Sakan Iffah merapu main mic ea.. HAHA.. Lepak malam smntara tunggu Isya'... Iffah sbg penceramah jemputan memulakan bicara kisah2 para anbiya'.. :D Best ! Budak laki tazkirah depa2 la.. Kami mls nk join.. Heheh!

~See.us?~

~Us.Again~
     Third day.. Err.. Aku tak brapa igt pasal hari rabu.. HAHA.. Yang aku igt.. Cikgu Hafiza pakat ngn Ustzah Sharifah kenakan aku.. Dok ungkit crita pasal aku pegi pendaftaran msa f1 tuck-in baju.. Haishh.. Memori Cinta Luka btol.. HAHA.. Siyesly aku sikit pon xkisah.. Lawak kot.. Bila igt balik.. Malam tu aku melepak gn Ustazah Sharifah jer.. Sebab kena tinggal gn kengkawan.. Depa smua pi Bilik Anggerik .. Aku ja  sorg2.. Seb bek ada ustzah.. Mekaseh ustzah.. (_ _") .. Huuu..

      Fourth day.. Kononnya jadi assistant Ustad Zaher.. Tapi xkesampaian akibat ilmu yg masih mentah di dada aku ni.. HAHA.. Maap ustad.. Nak tolong tu mmg nk.. Tapi tak tertolong la ustad.. Maap byk2 ea ustad.. Haihh.. Problem btol!! HAHA..! (_ _") .. Then aku sambung keja data.. Selepas ditinggalkan Iffah keseorangan.. Haihh..

~Lihatlah betapa khusyuknya beliau~
        Haihhh... Pastu.. Ada event sikit kat DS beserta sedikit jamuan.. Makan ayam.. Yummieesss !! Tapi aku makan sikit jer lahh.. HAHA.. Bukan diet kayy.. Cuma terasa sedikit kurang selera ketika itu..Herm.. Mengapakah eaa?? HAHA, biarlah aku saja yang tahu.. Heeeeeeee.. Then balik kiub.. Melepak sebentar sementara menunggu detik perpisahan antara kami..

        HAHA, ustazah plak mai join kami melepak.. Sembang punya sembang.. Sampai la tinggai brapa org ja.. Aku, Abby, Yasmin, Jie, Siti ngn Dayah.. Huhu.. Aku pon mula la karok sorg2.. Segan la nk ajak depa..  So aku pon mula la karok.. Mcam2 lagu aku bantai... Heeeeeeee... And then.. Sampai la aku sorg jer tinggal..

       Bermula lah perjalanan aku merewang ke dalam blok pentadbiran.. Dan jugak ke blok akademik.. Mengimbau kenangan sepanjang f2 di sana.. <sedih!> .. Then.. Abg aku call, dy dah smpai.. Then aku pon balik.. Heeeeeeeeeeee... Tamat sudah.. Sekiann...

                       Assalamualaikum~

Saturday, December 8, 2012

# Amir Minah Macho!


Assalamualaikum..

   Salam sejahtera smua ! Kemarin aku pegi Library.. Jumpa besties aku lah.. Rindu lahh ! Hehehe.. Nampak tajuk? HAH! Tu la tajuk novel yg aku dah beli kemarin.. Alang-2 pesta buku en? 20% off ! So.. Buku tu hanyalah berharga RM15.00.. ! Hikkk !

   Best kowt.. Aku? Dah abes da khatam satu buku tu.. Satu malam jer beb! Sama macam buku "Sayang Cikgu Ketat-Ketat" dan jugak "Selamat Malam Kekasih" .. So, novel Amir Minah Macho ni adalah novel ke 3 yg aku dah beli.. Dalam byk2 tu.. Yang paling mahal "Selamat Malam Kekasih" la.. Huh..! Tapi yg tu la paling xbest !

~ Ni cover dy depan blkg ~ 

    Kisah Amir ni mmg style.. Dalam banyak-2 novel yg aku baca.. Mana ada Heroine mati sblm jalan cerita tamat.. Perrghh ! Pandai btol Penulis Ummu Wafa ni pusing-2 cerita.. Aku terkagum sebentar.. Tengah-2 baca novel tu.. Baru sampai suku.. Aku nangis WEY ..! Time tu part Amir ingat dia tu anak angkat jer.. Sedih woo.. :'( .. Siyes style weyh..! ;)

     Betapa brutalnya Amir ni.. HAHA.. Dan yg menarik perhatian aku.. Nama dy Amir ... alias.. Amira :D .. Weeeewwwwwwiiittt ! Nama aku jugekk :P HAHA.. Terbukti kefemesan nama aku .. HAHA.. Okayy.. Akak aku cakap aku PERASAN tahap giga.. Fine ! -_- .. HAHA..

    Whateverr.. LAH! .. Kehkeh.. Tapi siyes best la novel Amir Minah Macho nie.. HAHA, pergi la Pesta Buku kat Library sebelum habis.. HAHA.. Go for it guys! Takkan nyesal punyer wa cakap luu.. Heh2 :D

~ Hik! ~

Wednesday, November 28, 2012

# Teman Pengganti - Black ft Malique *lyrics :)

Assalamualaikum . . . 

    Oleh sebab aku semakin addicted dengan lagu ni. Sampai letak lagu ni dalam blog aku .. So aku just nk share lyrics dy kayy.. Enjoyy :D 
For the video, Click Sini

Ketawa bersama Menangis bersama
Kubersumpah harap kita mati pun bersama

   Sejak 2 menjak ini Makin kerap ku diganggu visi
   Bila celik juga bila mimpi Aku nampak kau
   Tapi bukan aku yang disisi Dia membelaimu dgn izin dan permisi
   Sentuhan katanya semua kau iakan 
   Sentuhan jarinya kau diam dan biarkan
   Aku redha walau tidakku damba
   Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertakhta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya Bukan mudah
Aku sembunyikan gulana gundah
Segalanya akan berubah Dengarkan apa yang kumahu luah

      #Rahsia ini telah lama aku pendamkan
        Tiba masanya Segala-galanya kuceritakan
        Aku kan pergi Pergiku tak akan kembali
        Tiba masanya Kau cari teman pengganti

   Dalam dunia yang maya Prejudis dan bias
   Kita tak terlepas dari terkena tempias
   Rimas ditindas Sembunyi dalam puisi dan kias
   Tidak kau bidas Tak berpaling walau sekilas
   Hanya kau yang tahu kodeks ku yang kompleks
   Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
   Bila dunia seolah tak memahami
   Kau sudi selami dalami dan mengalami

Setia mendengar Sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun Setiap tarikh lahir
Tiba pagi syawal Kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada seorang yang kupuja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

        ulang#

   Sejak 2 menjak ini Ku mencari fungsi kewujudan
   Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
   Terperangkap dalam jasad ku keliru
   Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
   Namun aku tetap murung berkurung
   Tubuh makin susut Menunggu tarikh luput
   Komplikasi di halaman rusuk kiri
   Makin susah nak bernafas nak bergerak nak berdiri
   
Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri Jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh Yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas Katil dah ku rapi
Cincin kunci dompet dalam laci
Ada sikit wang Itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

             *Aku kan pergi
               Bertemu kekasih abadi
               Tiba masanya
               Kau cari teman pengganti*

Part paling syahdu~ :'(

They Rock ! :D

#penad.tulis.sniri.~ Huhu :D

# MJSC 98-an :D

Assalamualaikum readerrsss :D

    ~Yeah, gila-gila-gila-gila :D~

~ Done by : SyahrilDaneal
Taken from : MJSC 98-an :D (group) ~

      Hehe, wanna know why? Well. Here's why... See da tittle? Herm... That's a group of my batch in Facebook :) Don't even know ALL of them . But ! They're all so damn great ! Baik2 belake.. HAHA, tak sangke budak2 batch aku dari serata Malaysia sgat ramah... HAHA, siyes la. Ta caye? Buat2 caye dah la ek? Wahahahha..

     Taw pasepa blog ni syok sgad? Hehehhe.. >>

* Dapat kenal ramai kawan baru !
* Boleh tahu info-2 pasal maktab2 lain !
* Mengeratkan ukhwah sesama batch :P
* Well, majority-nyer dpt tahu macam2 kerenah budak
   maktab lain.
* Dapat kenal nama2 maktab yg aku xpenah dengar! *hek.sakai.toi ! HAHA

       HAHA, got the catch? Weeeeee............ Siyes, sejak join this group la kans, bersepah notification box haku.. (_ _")m... Serrr. Semak la jugak mula2, tapi skrg dh reti handle kanns.. Yeahhh... Apeapepownnn.. Group nie mmg gempakk ! Best siodd. susah la nk cri post yg xde komen lgsg. Smua ada komen. ! Yang merapu meraban pon ade gak. Tmbah2 budak maktab aku > Aizzat Pintu < .. Memalukan maktab lahhh :P Wakakaka

       Kay laaa.. buhbyeeeeeee! 98's rawxx ! Aummm >.<
~ Done by : SyahrilDaneal
Taken from da same group ~
:D :D :D :D :D :D

Thursday, November 15, 2012

#HangOud LaGi !

Assalamualaikum and Salam Maal Hijrahh ..!!

     Herm , kali nie just nak hapdet psal kitorang ber-3 .. Melepak di lbry.. Well , mentang-2 kja skolah belambakk.. So , angan-2 nk siapkan la walaupun sikit.. And alhamdulillah la.. Angan-2 jadi kenyataan.. Mmg sikit la yg siap pown.. :D .. Wakakaka..

      First pitstop , umh Mimi , then jalan kaki pi umah Siti plak.. And then , Siti .. -_- .. Tak besaq-2 pown.. KECHIK tu la jugak.. Adeyh.. Bila nk besaq aku pon xtaw la.. HAHA .. Sabaq noh budakk :) .. Siyes xbrubah , cam dlu jgkk.. Then , dari umh Siti , gerak ke lbry .. Sepanjang dok jalan-2 tu , bulih pulak ada mamat dok bwk moto teguq " Nak peegi Sunway keee... ;) " Earghh? Asal nk jalan kot situ jer org teguq nk pegi Sunway? Beg skolah sikid punya besaq apa buta ka hapa? HAHA .. Sakai .. -_-

        Dah sampai lbry , buat-2 keja apa smua .. Herm , mula la boring .. Pastu bukak crita lama :D .. HAHA , best-2 !! Dari kes kena kunci dlm blok A .. Balak-2 depa yg pelik-2 dlu tu .. Senget la , Bangla la .. Macam-2 adaaaaaaa.. Kekekekek ~ !! ~

       Sudahnya , kluaq dri section budak-2 tu.. *adultdahfull :P* Masuk cafe , beli megi , mkn kt luaq.. Wahahahhaa.. Nikmat tidak terhingga :D Walaupun agak annoying dengan kegila-an mereka-2 yg di luar itu .. Adehhhhh.. Layan sudah .. Nama pown lbry awam :) .. And , ofc la ade shot's taken... Most-ly , ke-rendah-an Siti , menjadi topik perbualan kamiy :D Gonna Miss All These :D














Saturday, October 27, 2012

# Graduasi MRSM Kepala Batas 2012


                  
                                = Graduates ! =

Assalamualaikum.. !

      Hey there readers ! Herm , baru nk update pasal grad day f3 n f5 last wednesday.. Well , kinda busy these raya day .. #salam.aidiladha..#

     On that very day , me the greedy one , took two works in one day ! HAHA , luckily one on the morning and another one on the evening.. Great ! I love to do those jobs .. Felt better cause didn't have to sit alone and do things alone.. Right ?

     Starting that morning , I went down from hostel at 0715.. And then got punished by LDP's ..  30 starjumps ! What a great start on a great day ! Then at 0800 went to the DS and started to work.. as the "Helpers Makanan" .. Quite tough.. and I felt like I'm the one who's doing so many things.. #the.truth.# HAHA , yer la ... Aku paling laju buad keje.. Naseb arr.. :P

    Finished workin' in the DS by 1045 something .. Then have a rest with a lil drinks bought at the PRS's kiosk..  Here's a pic snapped by Pajel .. *Fadhillah ~ HAHA , tepi longkang pon boleyhhh..


       At 1100 hours , get my feet up , get to the Science Social Department.. Take a rest while waiting for Ustazah Rodziana .. A lil chit-chat with Ustad Mursyid #wink2..:P# .... and when she came , the six of us which were Wanie , Iffah , Yasmin , Izzati , Maryam and Me xD .. started to pick up the boxes filled with goodie bags for the parents of F5 students.. The Mohon Restu Ceremony which begins after Zohor prayer.. The six of us actually were AJK Sambutan , suddenly got to do those transportation stuff , HAHA ..

       Those boxes were HEAVY.. Damn heavy la.. But luckily I'm the tough one .. HAHA , not bluffing but thats the truth .. YEAH ! A great day accompanied by Norhazwani Hilmi , the "stalker" .. HAHA , we're quite noisy while handling our jobs.. But , thats what makes us cheerful :) .. HAHA , no more bord and lazy eyes ..

      At the end , the ceremony ended by 1530 something la.. Well , a very exhausting day .. And then , we ( me & wanie ) took a walk around the Academic Block.. Then stopped at our class to take some books.. Revision time babe.. Exam's commin' ! Then , I went back to the hostel and took a very deep sleep and woke up at 1700 hours sharp.. DAMN ! Still didn't finish packing my stuffs yet..

      HAHA , luckily my bro came a lil bit late , and I just need to continue packing lil bit more.. Then , head back home lah.. Ape lagi.. YEahhh.. :P

= Home Sweet Home =
                       
                   
     

Tuesday, October 23, 2012

# Finished? Not yet la..


Assalamualaikum..


Wahahahaha..

    Sakit jiwa btoi .. Astaghfirullahhh.. Hukhuuk.. FAILED syafawi.. Truly bad news told by Ustad Anuar.. DaNgg.. Tapi naseb baik ade peluang lagi mlm nie.. Insyaallah I'll try my very best .. Awal juz and awal surah.. Just need to freshen up a lil bit.. InsyaALLAH.. If allah wills.. anything can happen rite ?

     Still nervous bout upcommin' final sem exam.. But , very surprised with my result for the recently standardized semester 2 exam ! I passed my own target.. !!! Guesss what ? I got 3.92 for PNG and 1.22 for GPA.. I got the 14th place in my batch.. The first place in class and also Homeroom ! Alhamdulillah.. I'm very glad for that.. Just scared bout my result for this final sem 2 exam ! !! 


     Dear friends and readerrs.. Please.. Do pray for my seccess ! It's the truth that I'll pray for you all my readers :) .. Huhu.. So damn scared !! <sigh> sigh>

Finally , wish my luck ! :D <3

:D kayCee (:

Sunday, October 14, 2012

# Eyes

Assalamualaikum and a very lovely evenin'..

                 
       
                 What a beauty aight?

     You kno' what eyes are? Those are one of the best gift from Allah :) .. Alhamdulillah .. Still have a nice sight eventhough short-sighted.. HAHA .. I'm wearin' spectacles :) .. Not so bad la.. I'm still cute in those what.. HAHA .. Enough laughing.. Back to da topic..
                     
           
        So Beautiful Aren't They ? :D


     Eyes.. Yea eyes.. People each have different type of eyes.. Some have brown shiny eyes like Mr. Zahiruddin , my ustaz.. *Ek? European he said. AHA ,sorrey ustad ! *
 Some have blue , green and so are.. Some have big , small.. And no doubt , they are all georgeous.. Thanks to Allah..

    And with those beatifully created eyes.. Beware and take good care of 'em.. They're so damn valueable kay.. *Seriously gotta go but still wanna finish this...* Starting with eyes , then those sight goes down to heart .. A phrase translated from malay to english actually.. HAHA , Well , that's what really happen now.. People see through their unique ly eyes.. But then forgot to see through their hearts.. Only our hearts kno' how to differentiate glass and pearls..

     Use both eyes and hearts to see what you're really seeing.. Please.. Herm.. Don't just trust your eyes.. Think before doing it.. Eyes can sometimes be wrong.. But HEART .. Never lies..  I'm sayin' the truth okay.. HAHA , I'm laughing cause there will be someone thought that I'm nuts posting an entry 'bout EYES.. And HEARTs.. Well.. Whatever.. I don't even care what people will say , mind your own business will you please? HAHA...

        By the way , there's a phrase a senior once wrote in her blog .. " Ambil tahu tentang sesuatu tapi jangan tersilap terlebih ambil berat pasal sesuatu, nanti kita yg susah.. -_-)'' " It means.. Do kno' what happen around you but just as an info , don't make a mistake by too concerned about something , it might turn something bad towards you.. It's not wrong but it's also okay to take safety percautions right? HAHA ..

          Maybe that's all for today.. Gotta go pack up my stuffs.. Going back to my hostel .. Gotta study for this commin' exam.. FINAL.. Semester 2.. Lil bit scared.. Pray for my success.. Thanks , cause I'll always pray for my readers' success in this world and the hereafter..

       With lots of LOVE ~

-KayCee~

Friday, August 17, 2012

~ Tika Hujan Turun ~

Assalamualaikum...

Herm.. Allahumma Soyyiban Nafi'aa.. Doa ketika hujan turun.. :) ..Tetiba hujan la ptg2 nie en.. :P .. Herm.. Satg na sambung buat biskut mazola .. Buat semalam xcukup.. Cukup ntuk aku sorg jea.. Wahaha.. Bikut fevret tu.. Hehe... Ala.. Bende bukannyer susah pown.. Sumpah senang.. :D .. Jyeah.. Hehe.. Nak resepi ke..? Xpyh la.. Kang xpasai2 blog aku nie jadi blog resepi kuih raya.. HAHAHA.. Xperlu la kowt en..?

Erm.. Time2 hujan nie la slalu org ckp.. " Buat taik mata pon sodap nei.. Ate teman tido dlu la ye.. " .. Waahaha.. Rugi2.. Time2 hujan nie la.. Rahmat Allah turun dgn banyaknya.. Perbanyakkan lah berdoa... Bukan susah pown.. Tadah tgn.. Mintak kat allah.. :) .. Sng kan?

Berdoa .. Xperlu tggu lps smyg.. Itu adalah antara tmpt or cara yg sng Allah na makbulkan.. :D .. Mentaliti manusia zaman skrg.. Asal na doa.. Tggu lps smyg baru na doa.. Apekahh...? Adeish.. Jgn la igt Allah certain time saja.. JGN .. Ishk2..

Erm.. Actually , na share satu doa nie.. :D .. Aku suka sgt.. ! Xtawu npe.. :P .. Jom sama2 kita amalkan.. :D .. Moga dimakbulkan.. Aminn Ya Rabb.. ~

Hikhik ... Aku bru lps tasmi' la ayat nie.. Kalo ta silap.. Heh2.. Betul la tu.. :) .. Alhamdulillah la dah masuk juzu' 14.. Syukur Ya Allah.. :D
Hey Peeps.. Bloggerz2 and readerz2 .. Doakan lah kejayaan aku dunia akhirat .. Tambah2 la kat maktab tercinta aku nie ha.. InsyaALLAH aku doakan ampa smua jgk.. Jgn isau eh.. :) ..

Guys.. Sorry for everything I did wrong .. :D .. <3 u guyz.. Hehe..

Teruja ..
Hehe.. Tau psai pa..? Stats readers aku dah cecah 200+ .. Bangga sebentar.. Sikit bg korg.. Byk bg aku.. Alhamdulillah.. Share2 blog aku nie.. Sama2 kita kongsi ilmu .. :D

Bye peeps ! :D sambung buat kuih , na ..? Jemput la mai umah .. :P

Wassalam ~